Erzurum'da POMEM mezuniyet törenin de evlilik teklifi

Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde 30. dönem mezuniyet töreni gerçekleşti. 393 polis adayının mezun olduğu törende mezun olan bir polis memuru kız arkadaşına evlenme teklif etti.

Gazete Güncel- Erzurum Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) mezuniyet töreni düzenlendi. Çat Yolu Yerleşkesi'nde 393 polis adayının mezun olduğu törende bir polis adayı kız arkadaşına evlenme teklif etti. Yapılan evlenme teklifinin ardından diğer adaylar ve vatandaşlar genç çifti alkış yağmuruna tuttu. Genç çiftin mutluluğu aileleri tarafından gözyaşları ile karşılandı.

POMEM Çat Yolu Yerleşkesi'nde gerçekleştirilen 30. dönem mezuniyet töreni saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Törene Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, ETÜ Rektörü Bülent Çakmak, İl Jandarma Komutan Vekili Albay Atilla Tatlı, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, POMEM Müdürü Mehmet Bozdemir, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, İl Müftüsü Rüstem Can ve davetliler katıldı.

“Allah askerimizi, polisimizi her zaman muvaffak eylesin”

Konusmasina katılımcıları selamlayarak başlayan Vali Çiftçi,"Bugün burada ülkemizin huzur ve güvenliği için büyük bir sorumluluk üstlenecek olan 393 genç polisimizin mezuniyet töreni için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Onlar vatan sevgisiyle dolu adanmışlıkla yoğrulmuş vatan evlatları olarak Türk polis teşkilatına girmeye hak kazandılar. Erzurum Polis Eğitim Merkezi'nde 18 Aralık 2023 tarihinde başlayan zorlu eğitim süreci 10 ay sürmüştür. Teorik ve pratik toplam 18 ders ile 660 saati tamamlayıp mezun olmaya haz kazandılar. Allah devletimize milletimize zarar vermesin, askerimizi polisimizi her zaman muvaffak eylesin"dedi

Her mezuniyet töreninde bulunmaktan büyük bir gurur ve onur duyduğunu söyleyen AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok, ise "Onlarla karakol çalışmalarında, trafikte, organize suçlarlarla mücadelede ama her şeyden önce FETÖ ile mücadelede omuz omuza çalışmanın onur ve gururunu taşıyorum"diye konuştu.

Erzurum POMEM Müdürü Mehmet Özdemir de eğitimini tamamlayan polis adaylarını eğitimde şefkat ile kucaklayıp erdem ve bilgiyle donattıklarını söyledi. Polis adaylarının üniformayı Nene Hatun'un memleketinde kuşandıklarına dikkati çeken Özdemir, "Eğitim kurumumuzun amacı devletin ülke ve milletiyle bölünmez bütünlüğüne duyarlı, laik ve sosyal hukuk devleti anlayışına sahip insan haklarına saygılı, toplumla iyi iletişim kurabilen, teknoloji kullanma becerisine sahip polisler yetiştirmektir." dedi.

Özdemir, polis adaylarının ülkenin dört bir yanında görev alacaklarını anımsatarak "Gözü pek yiğitlerim, bu ocak kutsal bir ocaktır, vatandaşın canı malı, namusu ve huzuru sizlere emanet edilmiştir. Bilgili ve inançlı yüreğinizle sadakatle bağlandığımız teşkilatımıza, amirlerinize güvenin. Kanunlara saygılı olun. Adalet için ettiğiniz yemini asla ve asla unutmayın." nasihatinde bulundu.

Polis adayları yemin ettikten sonra İl Müftüsü Rüstem Can'ın dua etmesinin ardından, bayrak yürüyüşü yapıp kep attı, arkadaşları ve aileleriyle kucaklaşarak sevinçlerini paylaştı.

Ali Kaya/ Pusula

Erzurum Haberleri

REKTÖR HACIMÜFTÜOĞLU’NDAN TÜMGENERAL ALTUĞ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Vali Çiftçi: "Gaziler bize gurur dolu bir tarih emanet etti"