Erzurum’da sağanak yağışlar olumsuz etkiliyor

Meteorolojinin Erzurum ve ilçelerine yönelik yaptığı yağış uyarısının ardından, öğleden sonra başlayan sağanak yağışlar kentte felakete yol açtı. Özellikle Erzurum'un kuzey ve doğu ilçelerinde etkili olan yağışlar, heyelan ve sel felaketlerine neden oldu.

Gazete Güncel- Meteorolojinin Erzurum ve ilçeleri verdiği yağış uyarısı öğleden sonra etkisini göstermeye başladı. Erzurum'u Karadeniz'e bağlayan Artvin yolunda heyelan ve toprak kaymaları oldu. Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Aksu Kapı mevkiinde meydana gelen heyelan nedeniyle Artvin-Erzurum karayolu tamamen trafiğe kapandı. Sağanak yağış sonrası ilçede cadde ve sokaklar sular altında kaldı, sel suları vatandaşların bahçelerini bastı.

Heyelan ve sel haberlerinde artış
Son zamanlarda Tortum ve Uzundere'den gelen heyelan ve sel haberlerinde artış yaşandı. Bölgeye kısa süreli ancak etkili yağan sağanak yağmur, tüm bölgeyi olumsuz etkiledi. Sürücülerin bu bölgeden geçerken dikkatli olmaları gerektiği bildirildi. Meteoroloji yetkilileri, sağanak yağışların devam edebileceğini ve heyelan riskinin sürebileceğini belirterek, vatandaşları ve sürücüleri tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Yol trafiğe kapandı
Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Aksu Kapı mevkisinde meydana gelen heyelan nedeniyle Artvin-Erzurum karayolu tamamen trafiğe kapandı. Ekiplerin yoğun çalışmaları sonucunda yol, 1 saat sonra yeniden trafiğe açıldı.

Taşan dere köylüleri tedirgin etti
İlçede sağanak yağış sonrası cadde ve sokaklar sular altında kaldı, sel suları vatandaşların bahçelerini bastı. Bağbaşı Mahallesinde taşan dere, köylüleri tedirgin etti. Mahalledeki birçok ev ve bahçeyi sel suları basarken vatandaşlar zor anlar yaşadı. Ekipler, suyun tahliyesi ve temizlik çalışmaları için yoğun çaba sarf ediyor. Selden etkilenen vatandaşlara yardım ulaştırılmaya çalışılıyor.

Ayşe Nur ERDOĞDU/ Sabah

Erzurum Haberleri

Erzurumlu Çelik şehit babasının mezarına gitmek istiyor