Erzurum'da yardım kömürlerini satışa çıktı

Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yoksul ailelere ücretsiz dağıtılan yardım kömürleri Erzurum dâhil olmak üzere birçok ilde sosyal medya üzerinden satışa çıkarıldı.

Gazete Güncel- Erzurum’da yardıma ihtiyacı olduğu gerekçesiyle ücretsiz kömür alan bazı vatandaşların izlediği yol pes ettirdi. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından geliri yetersiz ailelere rahat bir kış geçirebilmek için dağıtılan yardım kömürlerini birçok platformdan satışa çıkaran kurnazlar bu kadarı da olmaz dedirtti.

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte Aziziye, Palandöken ve Yakutiye Kaymakamlıkları tarafından dar gelirli vatandaşlara aile başı bin 750 kilogram yardım kömürü dağıtılmaya başlandı. Bir torbası 25 kilogram olan kömür çuvallarının üzerinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı amblemi ve  “Para ile satılmaz” uyarısı yazmasına rağmen vatandaşlardan bazıları başta Facebook olmak üzere birçok alışveriş platformunda satış yapmaya kalktı.

Geçen senelerde de kömür dağıtım aylarında bu tür alışverişler piyasada kendine yer bulurken enflasyon artmasıyla birlikte ücretsiz kömüre de zam geldi. Geçen yıl çuvalı 100 TL olan kömür çuvalı bu yıl 150 TL’den satışa konuldu.

Ali Kaya/ Pusula

Erzurum Haberleri

ETÜ'de Abdürrahim Şerif Beygu anıldı