Erzurum'daki istismar olayında adı geçen müftüye terfi!

Erzurum'da bir Kuran kursunda çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarına adı karışan ve soruşturma kapsamında görevden alınan eski Palandöken Müftüsü Abdulhalim Acar, tartışmalı bir şekilde terfi aldı. Acar, Ankara'nın Altındağ ilçesi müftülüğüne atandı

Gazete Güncel- Erzurum’da, Diyanet İşleri Başkanlığı’na bağlı Hacı Bahattin Evgi Yatılı Erkek Kuran Kursu’nda , 2022 yılında yaşananlar Türkiye’de infiale yol açtı. Diyanet’e bağlı Kuran kursunda 12 yaşındaki 7 çocuğun, kursta belletmen olarak görev yapan Hakan Aslankafa tarafından istismar edildiği ortaya çıktı.

Hakan Aslankafa

İLK ÖDÜL 2022’DE

BirGün’den İsmail Arı’nın aktardığına göre, olayın ortaya çıkmasının ardından Aslankafa, 119 yıl ceza talebiyle yargılanırken yedi görevli de açığa alındı. Açığa alınan kişilerden biri de Erzurum Palandöken Müftüsü Abdulhalim Acar oldu. Ancak Acar’ın açığa alındıktan kısa bir süre sonra, 15 Mart 2022 tarihinde Ankara İl Müftü Yardımcısı olarak atanması dikkatleri çekti.

Erzurum’da yaşanan istismarın “üzerini örtmekle” suçlanan Acar, 15 Mart 2022 tarihinden 2 Eylül 2024 tarihine kadar Ankara İl Müftü Yardımcısı olarak görev yaptı.

Abdulhalim Acar

BÜYÜK YÜKSELİŞ

Acar’ın yükselişi Ankara müftü yardımcılığıyla da bitmezken toplamda iki buçuk yıl müftü yardımcılığı yapan Acar, Ankara’nın en büyük ilçelerinden Altındağ’a 2 Eylül’de müftü olarak atandı. Müftü Yardımcılığı yaptığı dönemde Ankara İl Müftülüğü’nün internet sitesinde ismine yer verilmeyen Acar, Altındağ Müftülüğü’nün sitesine özgeçmişiyle birlikte eklendi.

BENZER HİKÂYE

Erzurum’daki istismarın açığa çıkmasının sonrasında bölgeye giderek ailelerle görüşen ve davanın kapanması için aileleri ikna etmeye çalıştığı ileri sürülen yazar Sedide Akbulut’a da ödül gibi görevlendirme yapıldı. Tartışmaların odağında yer alan Akbulut, 1 Nisan 2023 tarihli Cumhurbaşkanlığı Kararı ile Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü olarak göreve başladı.

Kaynak:BirGün

TIKLAYIN - Diyanet'e bağlı Kur'an kursunda 7 çocuğa cinsel istismar

Erzurum Haberleri

Adalet Bakanı Tunç Erzurum'da