Erzurumlu şehide veda: Düğün hazırlığı yapıyordu

Mardin’de vazife başındayken kalp krizi geçirerek şehit olan Erzurumlu Üsteğmen Fatih Çelik (30) son yolculuğuna uğurlandı. Şehidin neredeyse 1 yıldır yoğun bakımda tedavi gördüğü, nişanlısının ise bir gün bile başından ayrılmadığı öğrenildi.

Gazete Güncel- Erzurum’un Oltu ilçesine bağlı Başaklı köyünde dünyaya gelen ve Mardin Midyat 14. Komando Tugayı’nda görev yapan Üsteğmen Fatih Çelik, geçtiğimiz yıl Aralık ayında kalp krizi geçirdi. Tedavi için kaldırıldığı hastanede beyin kanaması geçiren Çelik, Mardin Midyat Devlet Hastanesi'nden Erzurum Şehir Hastanesi’ne 6 Ocak 2024’te sevk edildi.

Yaklaşık 1 yıldır yoğun bakımda tedavisi süren Çelik, beyin kanaması sonucu dün hayatını kaybetmişti. Şehidin kalp krizi geçirmeden önce nişanlandığı ve nişanlısının aylarca başından ayrılmadığı öğrenildi.

Üsteğmen Çelik için Narmanlı Caminde öğle namazının ardından tören düzenlendi. Türk bayrağına sarılı naaşı katafalka konulan Çelik için helallik alınmasının ardından cenaze namazı kılındı. Şehidin cenaze namazını İl Müftüsü Rüstem Can kıldırdı. Çelik'in cenazesi, askerlerin omuzlarında Erzurum Büyükşehir Belediyesine ait cenaze aracına konuldu.  Üsteğmen Çelik, Asri Mezarlık'ta gözyaşları ve dualarla son yolculuğuna uğurlandı.

Cenaze namazına Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekili Selami Altınok ve Mehmet Emin Öz, 9. Kolordu Komutanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ, Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Engin Avcı, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Yakutiye Kaymakamı Tuncay Kaldırım, Yakutiye Belediye Başkanı Mahmut Uçar, Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar,  AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, MHP İl Başkanı Adem Yurdagül, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, şehidin yakınları ve vatandaşlar katıldı.  

Ali Kaya/ Pusula

Erzurum Haberleri

AK Parti Horasan ve Köprüköy Kongreleri tamamlandı
Saadet Partisi 7. Olağan Erzurum Kongresi yapıldı