Gazete Güncel- Erzurumspor, konuk ettiği Gençlerbirliği’ne 2-1 mağlup olarak büyük bir avantaj kaybetti. Trendyol 1.ligde zirve mücadelesi veren Erzurumspor, sahasında konuk ettiği Gençlerbirliği’ne her iki yarıda yediği gollerle 2-1 yenilerek zirve yarışında önemli bir avantajı kaybetti.
Ömer Güldibi, Emre Doğu ve Sabri hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşmanın henüz 1.dakikasında Metehan Mimaroğlu ile golü bulan konuk takım, 33.dakikada Sefa’nın kale önüne yaptığı ortaya iyi yükselen Roshi’nin vuruşuna engel olamadı.
İlk yarısı karşılıklı atılan goller ile 1-1 biten maçın ikinci yarısına Erzurum teknik direktörü Hakan Kutlu, sarı kartı olan golün sahibi Roshi’yi çıkarttı, yerine Salih Sarıkaya’yı aldı. Baskılı oynamasına rapmen ikinci golü bulamayan Dadaşlar, 78’nci dakikada savunma hattının arasından ceza sahasına giren Amilton’un vuruşu ile tekrar yenik duruma düştü. Maç, mavi-beyazlıların cılız ataklarının sonuç vermemesi ile Gençlerbirliği’nin 2-1 galibiyeti ile sona erdi.
6 puan niteliğindeki karşılaşmada 3 puanı alan başkent ekibi 37 olan puanını 40’a çıkardı ve Erzurumsporile puanını eşitledi. Maçın bu sonuçla tamamlanmasına en çok sevinen taraf ise lider Kocaelispor oldu. Kocaeli takımı, Erzurum’un bu mağlubiyeti ile üçüncü sıradaki takımla arasındaki puan farkını 11’e çıkartmayı başardı ve büyük bir avantaj yakalamış oldu.
Yeni transferlerin etkili olamadığı karşılaşma sonrası mavi-beyazlılar teknik heyet ve idari heyete tepki gösterdi. Taraftarlar özellikle son haftaların formda ismi Roshi’ni sarı kartı var diye ikinci yarıda oyundan alınmasına kızarak yapılan transferleri eleştirdi.
Yaşadığı sakatlık sebebiyle geçen hafta Malatya maçında oynamayan kaptan Mustafa Yumlu, Gençlerbirliği maçı kadrosuna da alınmadı. Mustafa Yumlu’nun yerine savunmada Yakup Kırtay görev aldı. Yeni transferler Mehmet Taş ile Altınordu’dan alınan İlkan Sever’i maç kadrosuna dahil eden teknik direktör Hakan Kutlu, Sylla’yı Eren Tozlu ile birlikte yine onbirde oynattı, Mamba’yı ise kulübede tuttu.
MAÇTAN DAKİKALAR
1. dakikada Gençlerbirliği’nde Ensar’ın pasında ceza sahası yayından sağ ayağıyla şutunu çeken Metehan meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu. 0-1
33. dakikada Erzurumspor FK’da Sefa’nın kullandığı serbest vuruşta cesa sahası içi uzak köşeden iyi yükselen Roshi meşin yuvarlağı ağlara gönderdi. 1-1
İKİNCİ YARI
49. dakikada mavi-beyazlı ekipte savunmadan dönen topa Mustafa Akbaş’ın volesi üstten auta çıktı.
77. dakikada Ankara ekibinde Amilton ceza sahası önünde aldığı topla rakip defansı çalımlayıp sol ayağıyla attığı şutu ağlarla buluştu. 1-2
MAÇIN KARNESİ
Stat: Kazım Karabekir Stadyumu
Hakemler: Ömer Tolga Güldibi, Emre Doğu, Sabri Öğe
Erzurumspor: Ataberk Dadakdeniz, Orhan Ovacıklı, Yakup Kırtay, Mustafa Akbaş, Odise Roshi (Salih Sarıkaya dk.46) , Azubuike (Süleyman Karakaş dk.80), Sefa Akgün (Mehmet Taş dk.67), Giorbelidze, Teklic (Koray Kılınç dk.74), Sllya (Mamba dk.66), Eren Tozlu
Teknik Direktör: Hakan Kutlu
Gençlerbirliği: Erhan Erentürk, Alperen Babacan, Sinan Osmanoğlu, Zuzek, Hanousek, Mikail Okyar (Oğuzhan Berber dk.67) , Amilton (Joca dk.89), Adem Kabak, Ensar Kemaloğlu (Samed Onur dk.90+3), Metehan Mimaroğlu (Gökhan Altıparmak dk.89) , Popa (Leo Gaucho dk.67)
Teknik Direktör: Hüseyin Eroğlu
Goller: Metehan Mimaroğlu (dk.1), Amilton (dk.77) Gençlerbirliği, Odise Roshi (dk.33) Erzurumspor FK
Sarı Kartlar: Odise Roshi (dk. 39), Mustafa Akbaş (dk. 51) Erzurumspor FK, Zuzek (dk.28), Mikail Okyar (dk.45+2) Gençlerbirliği
erzurumpost.com