Erzurumspor FK, ligin en genç 5'inci takımı

26 kişiden oluşan oyuncu kadrosuna göre 23.8 yaş ortalaması ile mavi-beyazlılar, Karagümrük’ün başını çektiği listede ilk 5’de yeralıyor.

Gazete Güncel- Artık hafta sonu Pazar günü oynanacak olan Teksüt Bandırmaspor maçı hazırlıklarına odaklanan Erzurumspor FK, 25.6 yaş ortalamasına sahip Trendyol 1.ligin yaş ortalaması en genç beşinci takımı konumunda.

Son yıllarda transfer tahtasının kapalı olması sebebiyle de alt yapıdan oyuncuları bünyesine dahil eden, bu oyuncular ile yoğunlaşan Erzurumspor FK, yaş ortalaması konusunda da dikkat çeken bir orana sahip oldu. 27.1 yaş ortalaması ile Mehmet Altıparmak’ın teknik direktörlüğünü yaptığı Esenler Erokspor en yaşlı takım hüviyetine bürünmüşken, en genç takım olarak da geçen sezon Süper ligden 1.lige düşen Fatih Karagümrük başı çekiyor. Süleyman Hurma’nın başkanı olduğu İstanbul temsilcisinin yaş ortalaması 21.8 olarak belirlendi. Sözleşmeleri imzalanmış toplam 521 oyuncu arasında yapılan değerlendirmeye göre en genç takımlar sıralamasında 22.1 ile Malatya, 23.1 ile Adana, 23.1 ile de Manisa takımları takip ediyor. TFF’ye sözleşme imzalanan veya sözleşmesi devam eden 26 futbolcusunu bildirilen Erzurum, bu sıralamada Manisa’nın altında ve 23.8 yaş ortalaması ile ligin en genç beşinci takımı hüviyetinde.

Bu arada yaş ortalaması konusunda yine geçen sezon ligden düşen 27.01 ile Pendik takımı, 26.9 ortalaması ile de komşu il temsilcisi Iğdır takımları ‘en yaşlı oyuncular’a sahip takımlar.

Vedat REFAYELİ-Pusula Gazetesi

Spor Haberleri

Tortum'da işlem tamam
Benfica Teknik Direktörü, oyuncusu Orkun Kökçü'nün gol atmasına neredeyse üzüldü!
Erok Erzurum'da karargah kurdu
Erzurum'da Aile boyu milli kamp