Futbolun edebiyatını yeniden yazdı

Covid-19 öncesi kupalara ambargo koyan ancak son yıllarda şampiyonlukları İletişim Fakültesine kaptıran Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, hegemonyalara son verdi.

Gazete Güncel- Covid-19 öncesi kupalara ambargo koyan ancak son yıllarda şampiyonlukları İletişim Fakültesine kaptıran Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi, hegemonyalara son verdi. Yıllar sonra sahaya teknik patron olarak çıkan Ahmet Kılıç, Edebiyat Fakültesi’ni şampiyon yaptı. Kılıç, başarısını Dekan Prof. Dr. Dilaver Düzgün ile paylaştı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen Fakülteler arası Futbol Turnuvasında Edebiyat Fakültesi şampiyon oldu. Covid-19 sonrası kabuğuna çekilen teknik patron Ahmet Kılıç, yeniden sana kenarında yer alınca Edebiyat Fakültesi de adeta futbolun edebiyatını yeniden yazmaya başladı.

Son üç sezonun şampiyonu İletişim’e ‘dur’ dedi

Covid 19  Pandemisi öncesi katıldığı son iki yılı şampiyon olarak tamamlayan Edebiyat Fakültesi, Pandemi sonrası katıldığı Atatürk Üniversitesi Fakülteler ve Meslek Yüksekokulları Futbol turnuvasında Final maçında  İletişim Fakültesi ile karşılaştı. Edebiyat Fakültesi’nde Teknik Direktör olarak sahaya çıkan Ahmet Kılıç farkını bir kez daha gösterdi.

Normal süresi 1-1 biten maçın sonucunu seri penaltı atışları belirledi. Penaltılarda İletişim Fakültesi’ni 4-3 yenen Edebiyat Fakültesi şampiyon oldu. Ahmet Kılıç’ın yıllar sonra saha kenarında teknik direktör olarak yer almasına yorum yapan Edebiyat Fakültesi taraftarları, “Efsane geri döndü” yorumlarını yaptı.

Grup aşamasında karşılaştığı Aşkale Meslek Yüksek Okulu’nu  4-0 gibi farklı bir skorla geçen Edebiyat Fakültesi, Kazım Karabekir Eğitim Fakültesini 2-1 mağlup etti. Çeyrek finalde İlahiyat Fakültesini saf dışı bırakan Edebiyat Fakültesi, Yarı Final maçında Mühendislik Fakültesini 0-0 biten maçtan sonra 3-1 yenerek adını  finale yazdırdı.

2024’ün şampiyonu Edebiyat Fakültesi

Zorlu yolculuk sonrası finale gelen Edebiyat Fakültesi, finalde son üç sezonun şampiyonu İletişim Fakültesi ile karşılaştı. Normal süresi 1-1 biten maçta penaltı atışları sonucunda 4-3 mağlup eden Teknik Patron Ahmet Kılıç yönetimindeki Edebiyat Fakültesi 2024 yılını Şampiyon olarak tamamladı.

Edebiyat Fakültesi’nin şampiyonluk coşkusu

Teknik Direktör Ahmet Kılıç, yardımcıları Mustafa Kılıç ve Cevat Burmacı yönetiminde şampiyon olan Edebiyat Fakültesi, kupayı havaya kaldırmanın gururunu yaşadı. Covid-19 Pandemisi sonrasında ilk şampiyonluğunu kazanan Edebiyat Fakültesi, büyük bir coşku yaşadı.

Coşku’ya Düzgün ortak oldu

Hiç kimsenin şampiyonluk şansı vermediği Edebiyat Fakültesi, büyük bir çıkış yaparak şampiyonluk ipini göğüsledi. Teknik Direktör Ahmet Kılıç ile talebeleri, şampiyonluk kupasını Sportif Direktör Dr. Öğretim Üyesi Ahmetcunetdi Has ile birlikte Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dilaver Düzgün’e götürdü. Düzgün ve fakülte yetkilileri Edebiyat Fakültesi’nin şampiyonluk sevincine ortak oldu. Dekan Prof. Dr. Düzgün, Teknik Patron Ahmet Kılıç yönetiminde şampiyon olan takımı kutladı.

Kılıç’ın gurur anları

Şampiyonluk kupasını Edebiyat Fakültesine getirdikleri için gururlu ve mutlu olduğunu ifade eden Teknik Patron Ahmet Kılıç, “Kimse bize şans tanımıyordu. Ancak futbolcularım müthiş bir özveri ve performans ile şampiyonluğa ulaştı. Emeği geçen herkesi tebrik ediyorum. Bize destek olan Dekanımız Prof. Dr. Dilaver Düzgün’e ve fakülte yönetimimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Nurullah PALA/PUSULA GAZETESİ-ÖZEL HABER

Spor Haberleri

Kasımpaşa 0-0 Bodrum FK
Akgül: 'Camiamızı birleştirme adına yan yanayız'
Milli ara Galatasaray'a yarayacak!
Kutlu "Erzurum'a yakışır bir takım olmaya çalışıyoruz"