Gaffar Okkan 24 yıl sonra da "Gaffar Baba"

24 Ocak sadece Uğur Mumcu'nun değil, Diyarbakır'ın efsane Emniyet Müdürü Gaffar Okkan'ın da kanlı bir pusuyla şehit edildiği gün. Gaffar Okkan 24 yıl sonra hala görev yaptığı şehirler için "Gaffar Baba"

Gazete Güncel- 1993 senesinde kanlı bir pusuyla hayattan koparılan Uğur Mumcu'dan tam 8 yıl sonra, yine aynı gün Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan makam aracında silahlı saldırıya uğradı, şehit edildi.

Kentte görev yaptığı 4 yıl boyunca Diyarbakırlıların gönlünde yer edinen Şehit Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan, kentte her yıl çeşitli etkinliklerle anılıyor. Diyarbakırlılar efsane Emniyet Müdürünü unutmuyor, unutturmuyor.

GÖREV YAPTIĞI HER ŞEHİRDE İZ BIRAKTI

1952 yılında Sakarya Hendek'te dünyaya gelen Okkan, mesleğe 1973'te başladı. İzmir, Şanlıurfa, Eskişehir'de görev yaptıktan sonra 1993'te Kars Emniyet Müdürü olarak atandı. Ali Gaffar Okkan, 18 Kasım 1997'de Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevine başladı.

Bu görevini yürütürken Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden de mezun oldu.

O UĞURSUZ GÜN...

Gaffar Okkan, 24 Ocak 2001 günü saat 17.40 sıralarında makamından çıkarak Valilik binasına doğru yola çıkmıştı. Kanlı pusu Şehitlik semti Sezai Karakoç Bulvarı'nda kurulmuştu. Silahlı saldırıda şehit düştü.

Saldırıda, Okkan'ın yanı sıra polis memurları Mehmet Kamalı, Sabri Kün, Mehmet Sepetçi, Atilla Durmuş ve Selahattin Baysoy da şehit düştü.

ADI OKULLARDA, BULVARLARDA YAŞIYOR

Gaffar Okkan görev yaptığı şehirlerde o bölgenin insanıyla gönül bağı kuran, ihtiyaç sahiplerine yardım ve destekte bulunan bir isimdi. Bu nedenle de bulunduğu her şehirde iz bıraktı, gönüllerde taht kurdu. Diyarbakırlılar için emniyet müdürü değil, "Gaffar Baba" oldu.

TEBDİLİ KIYAFETLE KENTİ DOLAŞTI

Okkan halkın sorunlarını 'filtresiz' öğrenmek için geceleri sivil kıyafetle esnafı, kahvehaneleri dolaştı, dertlerini, sorunlarını dinledi. İsteyen herkese telefonunu verdi.

DİYARBAKIRSPOR'UN "ONURSAL BAŞKANI"

Diyarbakırspor'un 1. Lig'e (Süper Lig) yükselmesi için uğraş veren Ali Gaffar Okkan, bunun için yoğun mesaisi arasında bir kulüp yöneticisi gibi çaba gösterdi.


Yeşil kırmızılı ekibin sahasında oynadığı tüm maçları, sahaya çıkış tünelinin kapısından izleyip futbolcuların gol sevincine ortak olmasıyla taraftarın da gönlünü kazanan Okkan'a, tribünlerden maç öncesinde sevgi gösterilerinde bulunuluyordu.

Diyarbakır'a ve Diyarbakırspor'a beslediği sevgiyi sık sık dile getiren Okkan, Diyarbakırspor'a katkılarından dolayı dönemin yönetimi tarafından kulübün "onursal başkanı" ilan edildi.

Kaynak:Halk TV Haber Merkezi

Yaşam Haberleri

Çocuklarınızı uzak tutun!
Kira bedelini geçerse artık onlar ödeyecek...
'3020 numaralı odanın mucizesi'