Geçmişten bugüne Erzurum Basınını yazdı

İletişim ve medya alanındaki çalışmalarıyla adından söz ettiren Prof.Dr. Hakan Temiztürk’ten yeni bir kitap daha geldi. Erzurumlu gazetecilerin katkılarıyla oluşturulan ‘Erzurum Sözlü Basın Tarihi’ adlı kitap, geçmişten bugüne Erzurum basınının gelişim ve

Erzurum Güncel- İletişim ve medya alanındaki çalışmalarıyla adından söz ettiren Prof.Dr. Hakan Temiztürk’ten yeni bir kitap daha geldi. Erzurumlu gazetecilerin katkılarıyla oluşturulan ‘Erzurum Sözlü Basın Tarihi’ adlı kitap, geçmişten bugüne Erzurum basınının gelişim ve dönüşümünü gözler önüne seriyor.

İletişim alanında çalışmalarıyla tanınan Prof.Dr. Hakan Temiztürk’ün yeni kitabı ‘Erzurum Sözlü Basın Tarihi’ raflarda yerini aldı. Uzun çalışmalar sonucunda Deniz Yayınevinden çıkan kitap, okuyusuyla buluştu. Araştırma- inceleme alanında kaleme alınan kitap Erzurum’un tanınmış birçok gazetecisinin katkılarıyla hayat buldu.

Kitabında Türk basınında Erzurum’un yerine ve önemine dikkat çeken Hakan Temiztürk, okuyucusunu Envar-ı Şarkiyye’den başlayarak bugüne kadar hayat bulmuş ve hafızalara kazınmış sayısız gazete ve dergi içerisinde zaman yolculuğuna çıkarıyor. Geçmişten bugüne Erzurum basınının baş aktörlerine değinerek o döneme ışık tutan kitap, 1960’lardan bugüne basın sektörünün çeşitli kademelerinde çalışan Erzurumlu gazetecilerin anlattıklarıyla oluşuyor.

“Erzurum, Türk basınının en önemli merkezlerinden”

Gazetecilerin kendi öykülerini anlatırken paylaştıkları hatıralarla, bilgilerle ve tanıklıklarla Erzurum basın tarihine de ışık tuttuklarını kaydeden Hakan Temiztürk, Erzurum’un Türk basın tarihindeki yerine değinerek kitapla ilgili şunları aktardı: “Erzurum, Türk basınının en önemli merkezlerinden biri; geçmişte öyleydi şimdi de öyle… Envar-ı Şarkiyye’den bugüne onlarca gazete çıktı; ondan daha fazla dergi…

Basın tarihinin baş aktörlerini yazdı

Erzurum’u Türkiye’nin önemli önce basın daha sonra medya merkezlerinden biri yapan bu birikim, çok kıymetli gazetecilerin gayretiyle meydana geldi. Envar-ı Şarkiyye’yi çıkaran isimsiz kahramanlardan Albayrak’ı İstanbul’dan bile takip edilen gazete yapan Süleyman Necati ve Cevat Dursunoğlu’na, Milletin Sesi ile Erzurum basın tarihine adını altın harflerle yazdırmış Kemal Alyanak’tan yaşadığı dönemde şehrin sosyo-kültürel faaliyetlerinin en büyük destekçisi olmuş Mithat Turgutcan’a kadar çok sayıda isim aynı zamanda bu şehrin basın tarihinin baş aktörleri oldu.

Onlardan sonra gelen Erzurumlu gazeteciler, ustalarından aldıkları bayrağı daha ileriye taşımak amacıyla yoğun gayret gösterdiler. M. Talat Uzunyaylalı, Kadir Sabuncuoğlu, Öztürk Akkök, Mehmet Şener gibi marka isimlerin çalışmalarıyla Erzurum yerel basını bir süre daha ayakta kalmayı başardı.”Şeyma TAHİR/Pusula

Güncel Medya Haberleri

RTÜK'ten 'yasa dışı bahis sitesi tanıtımı' iddiasına inceleme
Nur Viral ünlü doktorun tavsiyesini duyunca çok şaşırdı!