Güneş ufuktan şimdi doğar yürüyelim arkadaşlar

Çekya ve Portekiz'in yer aldığı F Grubu'nda mücadele edecek A Milli Futbol Takımımız, saat 19.00'da tarihi bir sınava çıkacak. Ay-Yıldızlı ekibimiz, bu akşam 3 puan alıp ülkemize çifte bayram yaşatmanın peşinde…

Gazete Güncel- Ve büyük gün geldi çattı. 2002'deki Dünya üçüncülüğü ve EURO 2008'deki yarı finalle göğsümüzü kabartan A Milli Futbol Takımımız, bu akşam Dortmund'un stadında yeni bir maceraya yelken açıyor. Ay-Yıldızlılar'ın hedefi, EURO 2024'te başarıları bir üst seviyeye taşımak. EURO 2024'teki ilk maçımızda karşılaşacağımız rakibimiz, Play-Off oynayarak turnuvaya katılan Gürcistan. Türkiye, Bizim Çocuklar'a güveniyor... Bizim Çocuklar da kendilerine güveniyor... Elimizde bayraklar, nefesimizi tuttuk, bekliyoruz... Yenin Gürcistan'ı, 80 milyona yaşatın ikinci bayramı...

SARI DUVAR, KIRMIZI OLACAK

Saat 19.00'da başlayacak zorlu mücadeleyi Arjantinli Facundo Tello yönetecek. Türkiye, Gürcistan ile tarihinde 6. kez oynayacak. 2'si resmi, 3'ü özel olmak üzere 5 maçtan 3 galibiyet elde ettik. Resmi maçlarda 1 galibiyet ve 1 beraberlik alan Ay-Yıldızlı ekip, özel maçlarda 2 galibiyet ve 1 yenilgi yaşadı. Son maçlarını 24 Mayıs 2012'de Salzburg'da oynayan iki ekip, 12 yıl sonra yeniden karşılaşacak. En büyük destekçilerimiz Almanya'da yaşayan gurbetçilerimiz olacak. BVB Dortmund Stadı'ndaki meşhur sarı duvarı, milli takımımızın arkasındaki en büyük itici güç olarak kırmızıya boyayacaklar.

ARDA GÜLER İLK 11'E

Türkiye'de herkes Gürcistan maçının ilk 11'inde Arda Güler'in olup olmayacağını merak ediyor. Yapılan antrenmanlarda Arda ve Arda'sız on birler üzerinde denemeler yapan Teknik Direktör Vicenzo Montella, son kararını verdi. İtalyan çalıştırıcı, bugün genç oyuncuya görev verecek.

ERKEN GELİN KIRMIZI GİYİN

TFF, Dortmund BVB Stadyumu'na taraftarların erken gitmelerini tavsiye etti. Stada getirilmesi ve sokulması yasak maddeler konusunda uyarı yapıldı. Ayrıca Gürcistan maçını izlemeye gelecek taraftarlardan kırmızı forma giymeleri istendi.

FERDİ VEYA ZEKİ OLACAK

Montella dün düzenlenen basın toplantısında şunları söyledi: "Bizi üzen ve talihsiz olan sakatlıklar yaşadık, bizi etkiledi. Ama bu futbolda olan şeyler. Elimizdeki bek oyuncuları işimize yarayacak. Önemli oyuncularımız var. Ferdi ve Zeki'yi aynı anda oynatmak kumar. Basın toplantısında sözlerim yanlış anlaşıldı sanırım. İkisi de oynayacak durumda. Sadece ufak tefek sorunlar yaşadılar. İkisini aynı anda oynatmak büyük bir risk olabilir. Onlardan bir tanesi olacak. Bazı oyuncular %50'si ile geldi. Tam fit gelmedi. Oyunculara zarar verecek kararlar almayacağız. Gürcistan zor bir takım. Bunu göstermek isteyeceklerdir. Kolay bir maç olmayacak. Sabırlı olmalıyız. Bir rüyayı gerçekleştirmek için buradayız.

AKŞAM SPOR

Spor Haberleri

Fenerbahçe'de Mourinho için hesaplar yapılmaya başlandı!
Erzurumspor FK: Geçmiş olsun Ataberk Dadakdeniz
Sergen Yalçın, Jose Mourinho'ya canlı yayında patlayarak ilginç bir iddiada bulundu!
Çarşı Grubu ölen Fethullah Gülen için paylaşım yaptı