Hastane çetesi skandalı!

Hastane çetesi skandalı! Günlük 8 bin TL için 12 bebeğin ölümüne neden oldular... Türkiye'yi sarsacak görüntüler: "Bebeğin fişini çek"

Gazete Güncel- Sağlık dünyasını sarsacak skandal, yeni doğum yapan bir annenin şikayetiyle ortaya çıktı. Yenidoğan ünitesine çöken hastane çetesi, anlaşmalı hastanelerin yoğun bakım ünitelerini günlük 8 bin TL karşılığında dolduruyormuş. Aralarında doktorların ve hemşirelerin de bulunduğu çetenin 12 bebeğin ölümüne neden olduğunu anlatan gazeteci Emrullah Erdinç, görüntü ve ses kayıtlarını paylaşırken, isyan etti! 3 ildeki hastaneleri saran skandalın diğer illere de sıçrayıp sıçramadığı ise araştırılıyor.

Yenidoğan ünitelerine çöken sağlık çetesi Türkiye'yi dehşete düşürdü. Hastaneleri saran, aralarında doktorların ve hemşirelerin de bulunduğu çetenin 12 bebeğin ölümüne neden olduğunu anlatan gazeteci Emrullah Erdinç, korkunç detayları paylaştı. YouTube kanalında, hastanelerdeki skandal görüntüleri ve ses kayıtlarını paylaşan Erdinç, sağlık çalışanlarının günlük 8 bin TL için bebekleri yoğun bakımlara aldığını ve anlaşmalı oldukları hastaneleri bu yöntemle doldurduklarını anlattı. 12 bebeğin ölümüne neden olan sağlık çetesiyle ilgili detaylar, herkesi dehşete düşürdü.

SAĞLIK ÇETESİ SKANDALI: 12 BEBEĞİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDULAR

İstanbul merkezli bir hastane çetesi haksız kazanç sağlamak uğruna masum bebeklerin ölümüne neden oldu. Aralarında doktorların ve hemşirelerin olduğu çete 12 bebeğin ölümüne neden oldu.

YENİ DOĞUM YAPAN ANNENİN ŞİKAYETİYLE ORTAYA ÇIKTI

Skandal olay, yeni doğum yapan bir annenin, bebeğinin 14 gündür kendisine gösterilmediği, süt bile veremediği iddiasıyla şikayetçi olması üzerine ortaya çıktı.

"BEBEĞİM SAĞLIKLIYDI AMA 14 GÜN BOYUNCA GÖSTERMEDİLER"

Bir anne "Doğum yaptım süt vermek istiyorum. 14 gün boyunca hastaneye gittim ve göremedim. Benim çocuğum sağlıklıydı bütün doğum aşamalarında. Sonra birden bire fenalaştı denildi ve yoğun bakıma alındı." diye belirtti.

Söz konusu ihbarı incelemeye alan Mali Şube Müdürü ve İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri; yaptığı araştırmalar sonucu korkunç gerçeği ortaya çıkardı.

"GÜNLÜK 8 BİN TL'LİK FATURA KESİYORLARDI"

Özellkle sağlık çalışanlarının içinde olduğu bir çete ortaya çıkartıldı. Habertük canlı yayınına katılan gazeteci Emrullah Erdinç; söz konusu çetenin yoğun bakım üniteleri dolsun diye, günlüğü sadece 8 bin TL'ye fatura edebilmek için 14 gün boyunca, hastanelerde yatmaması gereken bebekleri hastanede yatırdığı ve akabinde 1 milyarın üzerinde haksız kazanç elde ettiğini belirlendiğini anlattı.

"12 BEBEĞİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLDULAR"

1 milyar kazanabilmek için 12 bebeğin ihmalle ölümüne yol açtıkları raporla ortaya çıktığını belirten Erdinç, "14 gün boyunca o süre içerisinde yeni doğan bebekleri yoğun bakım ünitesinde bekletiyorlar, bu birinci aşama" dedi.

"ÇETENİN ANLAŞMALI OLDUĞU HASTANELER VAR"

Çete üyelerinin sonrasında ise yoğun bakım ünitesi dolsun diye anlaşmalı oldukları belli başlı hastaneler ve 112'deki bazı personeli de ayarladıkalarını belirten Erdinç, içinde malzemeleri eksik olan hastanelerin bile çeteyle anlaşmalı oldukları için yoğun bakım ünitelerini doldurduklarını söyledi.

112 PERSONELİ DE TUTUKLANDI

Yakınlardaki daha donanımlı hastanelerin yoğun bakım ünitelerinin bomboş kaldığına dikkat çeken Erdinç, çeteyle ilişkili 112 personellerinin de soruşturma kapsamında tutuklandığını açıkladı.

ADETA İSYAN ETTİ: "KORKUNÇ BİR ŞEY BU"

"Madem böyle bir sistem kuruyorsunuz o zaman içini doldurun. Yoğun bakım hemşiresi yok. Korkunç bir şey." diye adeta isyan eden Erdinç, detayları şu sözlerle aktardı;

GENÇ HEMŞİRE ÇARESİZ KALIYOR: "9 TANE BEBEK VAR! NE YAPACAĞIM?"

"Mesela 23 yaşında bir hemşire yardımcısı var. Diyor ki 'Ben ne yapacağım? İçeride 9 tane bebek var. Aileleri yoğun bakım ünitesi önünde bekliyor. Bu bebeklerden birine bir şey olurse ne yapacağım?' diyor.

KAN DONDURAN YANIT: "EX OLURSA FİŞİ ÇEK"

Çete üyelerinden bir başkası 'Bir şey olursa doktoru ararsın" diyor. Sonrasında da doktoru arıyor. 'Kaya bebek fenalaştı, ne yapacağım?' diyor. Diyorlar ki 'Ex olursa fişi çek.'

Gerçekten bu kadar mı ya? Doktor olarak evden kalkıp neden gelmiyorsunuz? Evleri de çok yakın bu arada.

"ÇOĞU İSTANBUL'DA! ÇORLU VE TEKİRDAĞ'DA DA VAR"

Hastanelerin hepsi belli, çoğu İstanbul'da. Çorlu ve Tekirdağ'da da var. Başka şehirlerde de olabileceği ihtimali üzerine özellikle bebek ölümlerini şimdi inceliyorlar."

SES KAYITLARINI VE GÖRÜNTÜLERİNİ YAYIMLADI

YouTube kanalında; söz konusu skandala ait video kayıtlarını ve ses kayıtlarını da paylaşan Erdinç, "Ben video ve ses kayıtlarını sansürsüz izledim. O kadar kötü ki,... Psikolojinizi bozacak şekilde. Para için, sosyal bozulmanın nerelere kadar geldiğini en acı şekilde ortaya koyuyor" dedi.

Asayiş Haberleri

Yeni yargı reformunda 'en az 7 ay hapis' detayı
50 lira vaadettiler 1,2 milyar lira dolandırdılar!