Horasan bunu konuşuyor: Biri kızı 12 akrabasını işe almış!

Horasan Belediyesi eski Personel Şirketi Müdürü İlhan Aydın, Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir hakkında suç duyurusunda bulundu. İhale yolsuzluğuyla suçlanan Özdemir'in aralarında kızının da bulunduğu 12 akrabasını işe aldığı iddia edildi. İşte detaylar?

Gazete Güncel- Erzurum’un Horasan ilçesinde 31 Mart seçimlerinde İYİ Parti’den aday olan ve Belediye Başkanlığını kazanan Hayrettin Özdemir, geçen 14 Ağustos’ta partisinde istifa ederek AK Parti’ye geçti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın rozet taktığı Hayrettin Özdemir hakkında eski belediye personeli İlhan Aydın, Horasan Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

ZEHİR ZEMBEREK İDDİALAR!

Cumhuriyet Başsavcılığı’na verdiği dilekçe ve ifadesinde zehir zemberek iddialarda bulunan İlhan Aydın, Recep Tayyip Erdoğan Mahallesi’nde belediyeye ait olan parsellerin 3 milyon liraya ihaleye çıkarıldığını ancak alıcı çıkmayınca ikinci bir ihaleyle 1,5 milyon liraya Belediye Başkanı Hayrettin Özdemir’in kayınbiraderi Ö.T.’ye verildiğini öne sürdü. U. İnşaat firmasının sahibi Ö.T.’nin hesap hareketlerinin incelenmesi ve ihale günü başkanın yeğeni C.Y. ile yaptığı telefon görüşme kayıtlarının incelenmesini isteyen Aydın, belediyenin bu şekilde zarar uğratıldığını iddia etti. 

ÖĞRENCİ YURDUNDAN HAKSIZ KAZANÇ MI?

Horasan Belediyesi’nin üst katının uygun olmamasına rağmen öğrenci yurdu olarak kullanıldığına ifadesinde yer veren İlhan Aydın, “Yurt niteliği taşımayan yerde 60 öğrenci kalmakta ve bunlardan toplanan paralar çeşitli gelirler adı altında Gıda şirketinin hesabına yatırılmaktadır. Kayıtlar incelendiğinde bu durum ortaya çıkacaktır. Ayrıca bu Gıda Şirketine yapılan makine alımları da usulsüz olmuştur” dedi.

İŞE ALIMLARDA USULSÜZLÜK İDDİASI!

İlhan Aydın ayrıca Başkan Hayrettin Özdemir’in göreve başladıktan sonra usulsüz işe alımlar yaptığını öne sürdü. Belediyede personel giderlerinin şirketler dahil yüzde 40’ı geçmemesi kararını anımsatan Aydın savcılığa verdiği ifade de Horasan bu oranın yüzde 77’ye çıktığını iddia etti. Aydın, Başkan Özdemir’in son dönemde aralarında kızının da yer aldığı 12 akrabasını işe aldığını, ilçede gelen tepkiler üzerine kızının işine son verdiğini dile getirdi. Haber: Onur SAĞSÖZ / Erzurum AJANS

İŞTE İŞE ALINAN PERSONELLERİN İSİM LİSTESİ

Belediye personel şirketine alınanlar

Ö.Ö. (yeğeni)

L.Ö. (yeğeni)

K.Ö. (yeğeni)

M.Ö. (kardeşi)

E.Ö. (amca oğlu)

A.S. (yeğeni)

Y.Y. (yeğeni)

Gıda şirketine alınanlar

C.Y. (yeğeni)

T.Ç. (kızı)

M.T. (kayınbiraderi)

F.B. (amca oğlunun eniştesi)

R.Ö. (yeğeni)

erzurumajans.com 

Belediyeler Haberleri

Büyükşehir 100 Yaş Evlerinin Sayısını Arttırıyor
Diyarbakır'da tartışma yaratan Gaffar Okkan kararı!