Hukuk insanına yakışır mı? Bir de Erzurum Baro Başkan adayı

Erzurum'da herkes bu olayı konuşacak. Erzurum Barosu Başkan adayı Avukat Bilge Mutlu , iddiaya göre bakın ne yapmış. Gazeteci Onur Sağsöz, bu skandal hediye olayını köşesine taşıdı.

Gazete Güncel- İşte yine çok konuşulacak o yazı...

Erzurumlu tezhip sanatçısı Tahsin Yavilioğlu…

Yeteneğini konuşturdu, tezhip tekniğiyle İstiklâl marşımızın ‘Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak’ dizesini Osmanlıca ahşaba işledi.

Yavilioğlu, Türk Bayrağı motifleri ve forsla süslediği göz nuru çalışmasını geçen yıl 5 Mayıs’ta Erzurum’a gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye etmek istedi.

Bu durumu daha önce bir vesileyle tanıştığı dönemin Aşkale Belediye Meclis Üyesi Avukat Bilge Mutlu Bilge’ye aktarmıştı. Avukat Bilge de Tahsin’in miting alanında hediyesini vermesi için aracı olacağını söyledi.

Tahsin, bunun üzerine mavi bir kurdele bağladığını eserini Avukat Bilge’ye vererek Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tanışacağı anı beklemeye başladı.

Ancak beklediği gibi olmadı. Avukat Bilge, Cumhurbaşkanına iletilmek üzere eseri korumalara verdiğini, güvenlik taramasından geçtikten sonra hediyenin takdim edileceğini Tahsin’e söyledi.

O gün, Tahsin’in eserini son görüşüydü…

Yavilioğlu, ertesi günlerde Avukat Bilge Mutlu’ya cep telefonundan mesaj göndererek, eserinin akıbetini öğrenmek istedi lakin kesin bir cevap alamadı.

Avukat Bilge, Tahsin’e sadece bu durumu sorgulamanın itimatsızlık olarak algılanabileceğini söyledi.

Tahsin bu durumdan rahatsızdı, işin peşini bırakmadı. “Muhterem Cumhurbaşkanımıza takdim edilmesi için verdiğim hediye kendisine iletildi mi?” diye CİMER’e sordu.

Oradan da cevap alamadı. Eser ortada yoktu…

Ta ki…

Avukat Bilge Mutlu Bilge, Tahsin’in eserini aylar sonra AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a takdim edene kadar!

Evet, aylardır buhar olan eser bir anda ortaya çıkmış ve o dönem Aşkale Belediye Başkan aday adayı olan Avukat Bilge tarafından Cumhurbaşkanı’na hediye edilmişti. Üstelik eserin sağ alt köşesinde pirinç levha üzerine ‘Av Bilge Mutlu Bilge’ yazılmıştı.

Tahsin Yavilioğlu, aylardır nerede diye sorup soruşturduğu eserinin Avukat Bilge’nin eliyle Cumhurbaşkanı’na verildiği fotoğrafı görünce şoke oldu.

Üzüntüyle telefona sarıldı ancak Avukat Bilge cevap vermedi. Mesaj yazdı, sitemlerini iletti ve haklı olarak eserin ücretini talep etti.

O gün bugün Avukat Bilge’den ne bir cevap ne de bir ödeme gelmedi.

Tahsin, eserinin karşılığını alır mı bilmem ama ben bu yaptığını bir hukuk insanına yakıştıramadım.

Peki, siz yakıştırabildiniz mi Kadın Kolları İl Başkanı Beyza Saltuklu Özdemir? Bu eser takdim edilirken siz de AK Parti Genel Merkezi’ndeydiniz değil mi?

Ayrıca Kadın Kolları eski Başkanı, milletvekili adayı Ayşe Deniz Çelik siz de oradaydınız doğru mu?

Her ikiniz de hukuk insanınız…  Hikâyenin kahramanı olan meslektaşınızın bu yaptığını siz nasıl değerlendirirsiniz?

Bu durum bir vatandaşın iyi niyetini suiistimal değil mi? Alın teri göz nurunun bir bedeli olmayacak mı?

AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, sizde bir avukat, hukuk insanısınız! Siz ne dersiniz?

Gelin, alın teri karşılığının ödenmesini sağlayın, bu konuyu tatlıya bağlayın.

Öyle ki, Avukat Bilge Mutlu Bilge Baro Başkanlığı seçiminde aday… Bir hukuk insanına böylesi hikâyelerle anılmak yakışmaz.

Kaynak: 

Güncel Medya Haberleri

'Türkiye'de ne yazık ki çok yaygın' Domuz eti skandalında çok çarpıcı iddi
İkbal'in annesi, cani Semih Çelik'in ailesini "Oğlun kızımın beynini yıkamış"
'Elektro şok silahı', 'Biber gazı'... Vahşet infial yarattı
Özgür Özel'e atılan çirkin iftiranın başrollerinde kimler var? İsmail Saymaz kritik görüşmesini anlattı