İletişim Fakültesine yeni Dekan: Raci Taşçıoğlu dönemi

İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raci Taşçıoğlu, görevi eski Dekan Prof. Dr. Adem Yılmaz’dan devraldı.

Gazete Güncel- Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde dekanlık devir teslim töreni düzenlendi. 4 yıl boyunca dekanlık görevini yürüten Prof. Dr. Adem Yılmaz koltuğunu Prof. Dr. Raci Taşçıoğlu’na teslim etti.

Dekanlık makamında gerçekleştirilen ve fakülte akademik ve idari personelinin katıldığı devi-teslim töreninde eski dekan Prof. Dr. Adem Yılmaz ve eski Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Elif Küçük Durur‘a yeni dekan Prof. Dr. Raci Taşçıoğlu, teşekkür plaketi ve çiçek takdim etti.

Raci Taşçıoğlu kimdir?

1973 yılında Erzurum’da doğdu. Aliravi İlkokulunda okuduktan sonra Erzurum Anadolu Lisesinde orta ve lise öğrenimini tamamladı. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünden 1995 yılında mezun oldu. 1998'de Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 2000 yılında Ege Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dalında yüksek lisans eğitimini; 2007 yılında ise Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Halkla İlişkiler ve Tanıtım Anabilim Dalında doktora eğitimini tamamladı. Doktora eğitimi esnasında 2547 sayılı YÖK kanunun 35. maddesine istinaden 2000-2007 yılları arasında Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak bulundu. Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölümünde 2011 yılında Yardımcı Doçent, 2012 yılında Doçent ve 2018 yılında ise Profesör olarak atandı.

İletişim Fakültesinde 2013-14 ile 2019-2020 yıllarında iki dönem Dekan Yardımcılığı yaptı. Senato, Fakülte Kurulu ve Yönetim Kurulu üyelikleri yanında 2018 yılından bu yana Kişilerarası İletişim Anabilim Dalı Başkanlığı ile 31.12.2020 tarihi itibariyle Halkla İlişkiler ve Tanıtım Bölüm Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. Halkla ilişkiler, siyasal iletişim, iletişim tarihi, iletişim araştırmaları ve reklam konularında birçok yayını bulunmaktadır. İngilizce bilmekte, eşi ve iki çocuğuyla Erzurum'da yaşamaktadır. 

Melek Ahıskalı/ Pusula 

Erzurum Haberleri

REKTÖR HACIMÜFTÜOĞLU’NDAN TÜMGENERAL ALTUĞ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Vali Çiftçi: "Gaziler bize gurur dolu bir tarih emanet etti"