İshak Paşa'da dağ koşusu

Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünce organize edilen İshak Paşa Sarayı Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası, Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde yapıldı.

Gazete Güncel- 4.İshak Paşa Sarayı Türkiye Dağ Koşusu Şampiyonası 15 ilden 200’e yakın sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Sıcak havada zorlu patika yollarda derece elde etmek için ter döken sporcular, 20 yaş altı kategorisinde 6 kilometre, büyükler kategorisinde ise 12 kilometre koştu.

Yarışmaların ardından İshak Paşa Sarayı avlusunda düzenlene törenle derece giren sporculara ödülleri takdim edildi. Kategorilerinde birinci olan sporculara 8 bin, ikincilere 6 bin, üçüncülere ise 4 bin, dördüncülere 2 bin, beşincilere bin liralık hediye çekleri verildi.

Ödül töreninde açıklamalarda bulunan Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi; “ Uzun yıllar ulusal ve uluslararası müsabakalarda başarı elde etmiş şampiyonluklar kazanmış milli sporcular yetiştirmiş, Atletizm alanında müstesna bir yere sahip olan şehrimizde bu ve benzeri organizasyonlarımızı artırarak devam etme gayretindeyiz” dedi.

Sporculara madalya ve hediye çekleri; Doğubayazıt Kaymakamı Murat Ekinci, Ağrı Gençlik ve Spor İl Müdürü Ahmet Çelebi ve protokol üyeleri tarafından takdim edildi.

Dereceye Giren Sporcular ise şöyle:

U-20 Genç Kadınlar: 1.Aslı Demir, Ağrı 2.Yağrum Yolcu Muş ,  3. Zilan Şağbal

U-20 Genç Erkekler: 1.Hasan Aydın Malatya 2. Mert Selek Afyon 3. Barış Demirtaş Mardin

Büyük erkekler: 1.Ömer Alkanoğlu Mardin 2. Azat Demirtaş Mardin 3. Ümran Bulut Siirt

Büyük kadınlar: 1. Dilek Öztürk Ağrı 2. Nursena Çeta Erzurum 3. Hasibe Demir Ağrı

Emre ÖZKAN-Pusula Gazetesi

Spor Haberleri

Bayarslan'a Süper Lig maçı
Tortum'a TFF ziyareti
Yusuf Yazıcı'nın yeni takımını duyurdular!
Spor Bilimleri Fakültesi sil baştan
Erzurum'da UFO'lar tarih oldu