İşte 14 Temmuz bilançosu!

Diyarbakır Valisi, yasaklı BDP mitinginin bilançosunı açıkladı

Erzurum Güncel- Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, BDP’nin yapmak istediği ancak izin verilmeyen miting nedeniyle Diyarbakır kent merkezinde dün çıkan olaylarda, 85 kişinin gözaltına alındığını, göstericilerin attığı taş ve patlayıcı maddeler nedeniyle 10 polisin yaralandığını söyledi.

Diyarbakır'da olaylar çıktı
video için tıklayın


BDP’nin düzenlemek istediği ancak Valiliğin izin vermediği miting nedeniyle Diyarbakır kent merkezinde dün çıkan olayların bilançosu açıklandı. Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, kanunlara rağmen, hukuk adına, hukuksuzluğun sonucu anarşinin yaşandığını söyledi.





Dün akşam saatlerine kadar devam eden olaylar sırasında yasadışı gösterilere katılarak, güvenlik güçlerine saldıran, kamu malına zarar vermeye çalışan 85 kişinin gözaltına alındığını belirten Vali Toprak, "Yasadışı gösteri ve eylemler sırasında polise saldıran, polis aracına, kamu malına zarar vermeye çalışan, araçları yakan 85 kişi gözaltına alındı. Yasadışı göstericilerin attığı taşlar, el yapımı patlayıcılar ve molotoflar sonucu 10 polisimiz de yaralanmış, 25 vatandaşımız da gazdan etkilendiği için hastanelere başvurmuş. Ayakta tedavileri yapıldıktan sonra taburcu olmuştur. Bir milletvekilinin de basında gördüğümüz kadarıyla yaralanmıştır. Ancak şu saat itibariyle hastanelerde yataklı tedavi gören kimse yoktur" dedi.
Diyarbakır'da olaylar çıktı
Foto galeri için tıklayın


Kanunların, herkesin uyması için varolduğunu ifade eden Vali Toprak, "Kanunlar yoksa anarşi çıkar. Burda tehlike var. Miting öncesi ele geçirilen silahlar bunu gösteriyor. Vatandaşlarımızı korumak adına tedbir almak zorundayız. Hem kanun ve hukuktan bahsedeceksiniz, işinize gelmeyince de kanun ve hukuk tanımayacaksınız. Orda bir mana var, bir anlam var. Burada bir hukuksuzluk var, onun için bu yanlış, doğru değil. Kanunlar herkes için vardır. Herkesin uyması için vardır. Bu kanunlara, avukat da uyacak, doktor da uyacak, herkes uyacak" diye konuştu.

Asayiş Haberleri

Deniz Baykal'ın müstehcen görüntülerini yayınlayan eski istihbaratçı yakalandı
Mango'nun kurucusu İsak Andiç Ermay korkunç kazada hayatını kaybetmişti!