Erzurum Güncel- Kaporta ustası Emrullah Diyarbakır, Erzurum'da düzenlenen Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda izlediği curling sporuna heves edip curling kulübünü kuran Diyarbakır, 2 yıldır 50 yaş üstü "senyör" kategorisinde mücadele ederek birçok gence örnek oluyor.
Oto Sanayi Sitesindeki iş yerinde 36 yıldır kaporta ve boya ustalığı yapan 54 yaşındaki Diyarbakır, 2011'de Erzurum'da düzenlenen Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda (Universiade) izlediği curling sporuna heves etti.
Arkadaşlarıyla kentin iklim koşullarını göz önünde bulundurup Kar Adam Spor Kulübü'nü kuran Diyarbakır, 2 yılı aşkın süredir 50 yaş üstü "senyör" kategorisinde mücadele ederek bu sporu yapmak isteyen birçok gence örnek oluyor.
İş yerinde uzun yıllar araçların kaportasını düzelten, zımparalayıp boyasını yapan Diyarbakır, akşam saatlerinde ise Yakutiye Curling Salonu'nda takım arkadaşlarıyla antrenman yapıyor.
Buz üzerinde atılan taşa yön veren Diyarbakır, AA muhabirine, daha önce curling sporu hakkında bilgi sahibi olmadığını, kentte düzenlenen kış oyunları sayesinde bu sporu tanıdığını söyledi.
Arkadaş ortamında spor yapmaya karar verdiklerini belirten Diyarbakır, "Universiade başladığında ne yapabiliriz diye konuşmaya başladık. Ancak bu sporun nasıl yapıldığı ne olduğunu hiçbirimiz bilmiyorduk. Ardından bu sporu takip etmeye başladık ve dedim ki ben bunu yaparım. Bunun için 'Kar Adam Spor Kulübü'nü kurarak 2,5 yıldır curling yapıyorum." dedi.
Diyarbakır, curling sporu sayesinde mesleğinin yorucu yanlarını stres atarak geçirdiğini ifade ederek "Bu sporu yaptıkça zevk almaya başladık. Oto sanayisinde boya ve kaporta işleri yapıyorum. Orada el emeği ile çalışıyorsunuz. Curling, nefesimi açması açısından çok güzel oldu. Arkadaşlarla kafamız birbirine uydu ve çalışıyoruz. Akşam işten çıkınca işin stresini yorgunluğunu curling ile atıyorum." diye konuştu.
Diyarbakır, Erzurumlu olması nedeniyle kar ve buzu iyi tanıdığını, bu sayede çocukluk yıllarında kendi imkanlarıyla paten, kızak ve kayak sporlarıyla uğraştığını anlattı.
"Curling yaşımıza uygun"
Curling branşını gün geçtikçe daha çok sevdiğini bildiren Diyarbakır, şöyle devam etti:
"Curling öğrendikçe sana zevk vermeye başlıyor. Ayrıca bu spor yaşımıza uygun bir spor dalı çünkü rakibinle hiçbir alakan yok. Rakibin bir plan kurmuş ve taşı o şekilde atıyor sen de kendi kafandan başka bir plan yapıp onun taşına doğru atıyorsun. Atıyorsun ve atamıyorsun ama bu insana zevk veriyor. Yani sanayi ortamından çıkıp da curling oynamak gerçekten çok mükemmel. Bu sporu Erzurum'a daha fazla tanıtmaya çalışıyoruz."
"Arkadaşlarım 'Tencere atıyorsun' diyor
Esnaf arkadaşlarının bu sporu garip karşıladığını anlatan Diyarbakır, curlingin nasıl bir spor olduğunu esnaf arkadaşlarına öğretmek için çaba gösterdiğini dile getirdi.
Diyarbakır, şunları söyledi:
"Sanayideki arkadaşlarım topaç, paten veya kayak desem tamam ama curling dediğim zaman yabancı bir kelime olduğu için anlamıyor. Ben de fotoğraflardan onlara curlingi gösterdiğimde arkadaşlarım 'O ne öyle tencere atıyorsun.' diyerek espri yapıyor. Sanayi de curlingi anlatmaya çalışıyorum. Televizyondan görüyorlar 'Ustacım yine bir şey süpürüyorsun, akşama kadar burada zımpara yapıyorsun, bir de gidip orada zımpara yapıyorsun' diyorlar. Ben de zımpara değil taşın gitmesi için buzu süpürdüğümü söylüyorum. Bunları anlatmak zor ama herkesin ilgisini çekiyor."
Diyarbakır, sanayi sitesinden bir grup oluşturup onlarla curling oynamak istediğini de kaydetti.