Kutlu:"Takımın perfonmansı takdirlik"

Erzurumspor Teknik Direktörü Hakan Kutlu, takımın performansının hem bireysel hem genel olarak takdirlik olduğunu söyledi.

Gazete Güncel- Kazım Karabekir Stadyumu’nda Esenler Erokspor’u 2-0 mağlup eden Erzurumspor FK’da Teknik Direktör Hakan Kutlu maç sonunda açıklamalarda bulundu.

‘İlk 30 dakikada maçı koparabilirdik’

Maçın hakemini tebrik ederek başlayan Erzurumspor FK Teknik direktörü Hakan Kutlu, “İlk 30 dakika içinde, maçı koparabilecek pozisyonlara girdik. Oyunu tamamen kontrol ettik, ancak maalesef bu pozisyonları gole çeviremedik. İlk yarının son bölümünde rakibimize birkaç fırsat verdik, ancak yüzde yüzlük tehlikeli pozisyonlar olmadı. İkinci yarıya çıkarken oyuncularımıza yaptığımız taktiksel değişikliklerle oyunun kontrolünü yeniden elimize aldık ve oyun planımıza sadık kalarak pozisyonlar üretmeye devam ettik.

‘Performansımız takdir edilesiydi’

Sahadaki oyuncuların hem bireysel hem de takım halinde gösterdiği özveri ve mücadele gerçekten takdir edilesi olduğunu vurgulayan Kutlu, “ Oyuncularımızın saha içindeki duruşları, camiayı sahiplenmeleri, aralarındaki arkadaşlık ilişkileri ve gösterdikleri birliktelik bizim için çok önemliydi. Bu birliktelik sayesinde, sahada daha disiplinli ve motive bir şekilde mücadele ediyoruz. Yeni transferlerin uyum sürecini hızla atlattığını ve bu sezon takıma önemli katkılar sağlayacaklarını düşünüyorum. Özellikle hücum hattımızda bireysel yetenekleri olan oyuncuların fazlalaşması, hücum opsiyonlarımızı genişletiyor ve gelecekte daha fazla gol pozisyonu bulacağımıza inanıyorum” dedi.

Takımın defansif anlamda da gelişim gösterdiğini gördüğünü anlatan Kutlu “ İlk yarının son beş dakikası ve ikinci yarının son on beş dakikası hariç oyunun büyük bölümünde kontrol bizdeydi. Rakibimize çok az pozisyon verdik ve savunma anlamında iyi işler yaptık. Ancak zaman zaman son paslarda ya da son vuruşlarda yaptığımız küçük hatalar, oyunun sonucunu etkiledi. Buna rağmen taktiksel olarak oyuncularımızın söylediklerimizi sahada uyguladıklarını görmek memnuniyet verici. Yeni transfer ettiğimiz oyuncuların katkılarıyla birlikte takımın daha da iyi bir seviyeye geleceğine inanıyorum.

Önümüzdeki haftalar için büyük umutlar taşıyorum. Özellikle yeni transferlerin tam anlamıyla takıma adapte olmaları ve antrenman eksiklerini gidermeleriyle birlikte oyun kalitemizin daha da artacağına inanıyorum. Takımın hücum varyasyonlarında daha fazla seçenek oluşacak ve rakiplerimize karşı daha etkili bir oyun sergileyeceğiz. Hakemlerin bugünkü performansı oyunun kalitesine olumlu yansıdı ve oyuncuların daha fazla motive olmalarına yardımcı oldu. Erzurumspor’un önümüzdeki haftalarda çok daha iyi sonuçlar alacağını ve bu sezonun takım için başarılı geçeceğini düşünüyorum. Takım olarak her hafta üzerine koyarak ilerleyeceğimize ve sezon boyunca iyi bir performans sergileyeceğimize inanıyorum. Taraftarımızın desteğiyle birlikte bu sezon Erzurumspor için önemli başarılara imza atabiliriz. Oyuncularımızın sahada gösterdikleri mücadeleye güvenim tam ve her maçta ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

‘İlk yarı 3-0 öne geçebilirdik’

67. dakikaya kadar oyunu istedikleri gibi yönlendiremediklerini ve savunmada yaptıkları bir hata sonucu gol yediklerini belirten Esenler Erokspor Teknik Direktörü Mehmet Altıparmak da  “ İlk yarıda yakaladığımız pozisyonları değerlendirebilseydik, en az 3-0 önde olmamız gerekirdi. Erzurumspor’un savunma zafiyetlerini iyi değerlendirdik, özellikle arka alandaki hatalarını fark ettik, ama gol atmayı başaramadık. İkinci yarıya çıkarken üzerimize daha fazla geleceklerini biliyorduk ve bu duruma hazırlıklıydık. Ancak, maalesef oyun planımızı tam anlamıyla sahaya yansıtamadık ve skor üretemedik. Savunmada bir dizi hata daha yapınca, Erzurumspor bu hataları değerlendirdi ve maçta üstünlük kurmayı başardı. Biz de oyunun ilerleyen dakikalarında taktiksel değişiklikler yaparak sistemi değiştirdik. Üçlü savunmadan dörtlüye geçtik ve hücumda daha etkili olmak için bir oyuncuyu daha ileriye attık. Yine de gol yollarında etkili olamadık. Erzurumspor yakaladığı pozisyonları gole çevirdi ve taraftarının desteğiyle maçı kazandı. Artık bu maçı geride bırakıp, önümüzdeki salı günü oynayacağımız erken maça odaklanacağız. Lig yeni başladı, biz de yeni transferlerimizi daha tam oturtmuş değiliz, ancak bu süreci hızla aşacağımıza inanıyorum”  şeklinde konuştu.

Ali Kaya/ Pusula

Spor Haberleri

Tortum'dan tatsız prova: Hazırlık maçı iyi gelmedi
Sakaryaspor Kulüp Başkanı Gökhan İn'e makamında tokatlı saldırı!
Tortum'da işlem tamam