Narin cinayetinde 'muhtar' ve 'köpek' detayına dikkat çekti!

'İlk oraya getirdi, çok akıllıca hareket etti' Narin cinayetinde 'muhtar' ve 'köpek' detayına dikkat çekti! 'İlk günlerdeki çalışmaların başında kim var?'

Gazete Güncel- Türkiye günlerdir, önce kayıp olarak aranan sonra da cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran'a neler olduğunu, cinayeti kim ya da kimlerin ve neden işlediğini konuşuyor. Narin olayında her geçen gün yeni detaylar ortaya çıkarken emekli polis Savaş Kurtbaba, muhtar olan amca Salim Güran için 'Muhtar kollukla birlikte çalışmak zorunda, kamu görevlisi" diyerek ilk günlerdeki çalışmaların başında hep muhtarın olduğuna dikkat çekti ve "İlk aranan yer neresi" deyip detayları anlattı.

Diyarbakır'da kaybolduktan sonra 19. günde cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran cinayetinde yeni tutuklamalar gelmeye devam ediyor. Tüm Türkiye olayın detaylarını merak ederken Narin'in kimlerin, neden ve nasıl öldürdüğü araştırılıyor. Köyle alakalı ekiplerin yanlış yönlendirilmesi, sahte ihbarlar gibi ayrıntılar konuşmaya başlanırken Emekli Polis ve Cinayet Dedektifi Savaş Kurtbaba canlı yayında dikkat çeken ifadeler kullandı.

NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE O 'MUHTAR' DETAYINI ANLATTI

Sözcü TV'de konuşan Kurtbaba şu ifadeleri kullandı:

"Devlet üzerine düşeni yaptı, herkesin hemfikir olduğunu düşünüyorum. Ama bakın şimdi yönlendirmelere bakın; en büyük hata bence şuydu; hata da demeyelim, oradaki arkadaşlara haksızlık etmek istemiyorum, eksiklik olabilir.

En son 18.57'ye kadar şahit ifadesi var ellerinde. Orada bir çocuğun 'Ben bunu gördüm' demesi, bunu diyebilir çocuk ama sen bunu baz olarak alırsan geriye dönük şu ana kadar neden bakılmamıştı, neden yapılmamıştı, bu niye olmamıştının cevabını alırsın. Bunun cevabı burada. Çünkü 18.57'den sonrasını tahmin ediyorsun. Geriyi tahmin edemiyorsun. 16'ya kadar bu çocuğun öldürülmüş olduğunu düşünmüyorsun.

Sen bunu baz alırsan... 17.40'ı alın... 17.40'tan sonrasını konuşuyorsunuz. 16'da bu çocuk ölmüştü zaten. Çünkü çok hızlı hareket edilmiş. Tüm hareket kabiliyetlerine baktığınızda bunu görüyorsunuz.

Geriye olanları o yüzden düşünmediler. O yüzden Nevzat'ı bulamadılar.

O yüzden olay yerinde, arama kurtarma çalışmalarında hep 17.40'tan sonrası muhtarla beraber planlandı.

 

Muhtar çünkü kollukla birlikte çalışmak zorunda. Kamu görevlisi. Senin yaptığın bütün çalışmaların ilk günlerdeki, başında kim var, muhtar var.

 

İlk aranan yer neresi? Gömünün olduğu yer. İlk oraya getirdi, çünkü çok akıllıca hareket etti. Neden dedi Nevzat'a? Nevzat ifadesinde ne diyor? Ben bunları kafamdan uydurmuyorum, ifadelerden ve alınan bilgi belge hepsinden bir şey çıkardık yani karşımıza. Diyor ki; oraya gömeceksin. Yerini tarif ediyor. Çünkü jandarmayı oraya getirecek, gömülü, suyun içine gömüsüne kadar tarif etmiş adam onu, oradan geçecek köpekler, gitti, bir daha gerisi 15 gün.

 

15 gün sonra geriye geldiğinde o ceset orada mı kalacaktı zannediyorsunuz. Hayır. Gerçek gömüsü olacaktı o cesedin.

 

Ondan sonra biz belki de 10 sene bu çocuğun nasıl kayboldu, kim aldı, terör örgütü mü aldı, o mu aldı bu mu aldı, bunun sonu bitmeyecekti."

Asayiş Haberleri

MİT'ten Gara'da nokta operasyon: Üst düzey terörist etkisiz hale getirildi
Narin nasıl öldürüldü? Kahreden detay ortaya çıktı: Minik kızı arkadan boğmuş
Barış Boyun siparişle şarkı yazdırdı 108 milyon izlendi!
Narin neden öldürüldü?