Onlarda Erurum'u seçti: Yabancılar geliyor, Katar katar!

Artık yabancı futbol kulüplerinin de kamp için gözde merkezlerinden biri olan Erzurum’a bu defa da Katar süper lig ekiplerinden bir takım geldi.

Gazete Güncel- Erzurum artık sadece yerli değil, yabancı takımlarının da kamp için ilgi odağı haline geldiği bir yer oldu. Kuveyt ve Suudi Arabistan takımlarından sonra bir Arap ülkesi futbol takımı, Katar takımı da kamp çalışmaları için Erzurum’a geldi.

Katar süper lig takımlarından Mesaımeer Spor Kulübü, 50 kişilik kafile ile yeni sezon hazırlıklarına Erzurum’da başlıyor. Önceki gün akşam Erzurum’a gelen takım, Hilton Otel’e yerleşti. İtalyan teknik adam Giovanni Tedesco yönetiminde antrenmanlarını gerek Büyükşehir Belediyesi’ne ait Yüksek İrtifa Kamp merkezinde ve gerekse Gençlik Spor İl Müdürlüğü tesislerinde gerçekleştirecek olan Mesaımeer futbol takımı, burada 18 gün kalacak ve ülkelerine dönecek. Katar temsilcisi, bu süre zarfında bazı takımlar ile de hazırlık maçı yapacak. Erzurumspor FK U 19 takımı ile ve Erzurum Ilıca İdman Ocağı takımı ile de hazırlık maçı planlaması yapan konuk yabancı takım, dün ayağının tozu ile ilk hazırlık maçını Erzurum’da kampta bulunan İnegöl Kafkas takımı ile yaptı.

Kulüp yöneticileri, özellikle Erzurum’u rakım ve ikliminden dolayı tercih ettiklerini belirtirken, ‘’Buradan alacağımız oksijen ile ligde fırtına gibi esmeyi planlıyoruz. Erzurum ve dolayısıyla Palandöken, arayıp da bulamayacağımız en güzel kamp yerlerinden biri’’ diyorlar.

Daha önce de Katar’dan bir atletizm takımı Erzurum’a gelmiş, 15 günlük kamp sonrası ülkelerine dönmüştü.

Pusula Gazetesi

Spor Haberleri

Tortum'da işlem tamam
Benfica Teknik Direktörü, oyuncusu Orkun Kökçü'nün gol atmasına neredeyse üzüldü!
Erok Erzurum'da karargah kurdu
Erzurum'da Aile boyu milli kamp