Polisten ‘Gazi’ açılımı!

Gazi Mahallesi'nde 16 yıl önce çıkan olaylarda ölen 17 kişi anıldı. Polis göstericilere yemek verdi

Erzurum Güncel-

Gazi Mahallesi’nde 16 yıl önce katledilen 17 kişi mitingle anıldı. Katliamda sorumlu olduğu iddia edilen polis, Alevilere yemek verdi. ölenlerin yakınlarının katılmadığı yemekte Cem evi dedesi polise teşekkür etti

12 Mart 1995 yılında Gazi Mahallesi’nde yaşanan olaylarda hayatını kaybeden 17 kişi mezarları başında anıldı. Gazi Mahallesi eski karakol binası önünde toplanan yaklaşık 5 bin kişi İsmet Paşa Caddesi üzerinde kortej oluşturarak Gazi Mezarlığı’na doğru yürüyüşe geçti. Olayların 16’ncı yıldönümü nedeniyle cadde üzerindeki işyerleri kepenk kapatarak kapılarına siyah kurdele astı.

“Gazi şehitleri ölümsüzdür” yazılı, ölenlerinin fotoğraflarının bulunduğu pankart taşıyan grup, “Katil devlet hesap verecek”, “Katiller bulunsun hesap sorulsun” sloganları attı. Aralarında ölenlerin yakınlarının bulunduğu kalabalık grup, Gazi olaylarının başlamasına neden olan taranan kıraathanenin önüne kırmızı karanfiller bıraktı. ölenlerin yakınlarını CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen ve DTP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel yalnız bırakmadı. Grup mezarlığa geldiğinde gözyaşları sel oldu. Grup Yorum’un mini konserinden sonra kalabalık olaysız dağıldı.

CHP milletvekili Mehmet Sevigen, “Sorumlular ortaya çıkarılmalıdır. Hükümetin elinde her türlü teknoloji ve güç vardır. Bizim gücümüz yetmiyor” dedi. BDP Milletvekili Sabahat Tuncel ise “Aileler bu karanlığın aydınlatılmasını istiyor. Biz BDP olarak hep buradaydık. çünkü biz şuna inanıyoruz. Gazi aydınlatılmadan Maraş aydınlatılamaz. Maraş aydınlatılmadan Dersim aydınlatılamaz. Türkiye’nin artık karanlık geçmişiyle yüzleşmesi gerekiyor. Bunlarla yüzleşmeden Türkiye’de gerçek anlamda bir demokrasi ve özgürlük olmaz. Gazi katliamının sorumluları umarım yargılanır. Bu sadece Gazi Mahallesi’nin sorunu değil. İnsanlığın sorunudur. çünkü burada insanlığımız katledildi. Gazi katliamı aydınlatılmadan Türkiye’de gerçek anlamda demokrasi olmaz. Biz bunun için mücadele edeceğiz” dedi.


Emniyet’ten yemek

Her yıl emniyet tarafından alınan sıkı önlemlerin aksine dünkü anma töreninde resmi kıyafetli polisler görev almadı. Sivil kıyafetli polisler ise etkinliği uzaktan seyretti. Bu arada Sultangazi Emniyet Müdürü Yusuf Yüksel bir yemek şirketiyle anlaşarak emniyet müdürlüğü binasında yemek verdi. Makamına yemek masası açtıran emniyet müdürü, Gazi olaylarında ölenlerin yakınlarını, mahallenin temsilcilerini ve basın mensuplarını yemeğe davet etti. Yemeğe İstanbul Emniyet müdür Yardımcısı Mehmet Altınok, çevik Kuvvet’ten sorumlu emniyet müdür yardımcısı Kamil Karabörk başta olmak üzere, İstanbul Emniyet Müdür yardımcıları, mahalle muhtarları ve Gazi Cemevi yöneticileri ve basın mensupları katıldı. Dostluk mesajlarının verildiği yemekten sonra Cemevi dedesi Veli Veli Gülsoy dua okudu.



Asayiş Haberleri

Gaziantep'te çete üyeleri sokağa inip tehditler savurdu!
Silinen bazı görüntüler geri getirildi!
Fenerbahçeli eski futbolcu Serhat Akın'a silahlı saldırı