Rektör Hacımüftüoğlu, kaza kurbanı öğrencisine sahip çıktı!

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, üniversite kaydını yaptırmak için Erzurum’a gelirken araçlarının sulama kanalına düşmesiyle anne ve babasını kaybeden Dilay Anataca’yı tedavi gördüğü hastanede ziyaret etti.

Gazete Güncel- Önceki gün akşam saatlerinde meydana gelen kazada, Erzurum'da sulama kanalına düşen otomobildeki kadın ve kocası hayatını kaybederken kızları yüzerek kurtuldu.

Erzurum-Erzincan kara yolunun D-100 mevkiinde Mustafa Anataca idaresindeki 67 ADN 523 plakalı otomobil, seyir halindeyken önce bariyere ardından yol kenarındaki tabelaya çarparak sulama kanalına düştü. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda, jandarma, polis, sağlık ve AFAD ekibi sevk edildi. Kazada, otomobil sürücüsü Mustafa Anataca ve eşi Birsen Anataca, olay yerinde hayatını kaybetti.

Sulama kanalından yüzerek kurtulan kızları Dilay Anataca ise olay yerinde ilk müdahalesinin ardından Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesinde tedavi, altına alındı. Otomobil çekici yardımıyla su kanalından çıkarılırken ailenin, kızlarının üniversite kaydını yaptırmak için Zonguldak'tan Erzurum'a geldiği öğrenildi.

Rektör Hacımüftüoğlu, genç kızı ziyaret etti

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hacımüftüoğlu, Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan Dilay Anataca ve Zonguldak’tan gelen yakınlarıyla görüştü.

Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesine kayıt yaptırmak üzere ailesiyle çıktığı yolculukta trafik kazası geçiren Anataca’ya geçmiş olsun dileklerini ileten Rektör Hacımüftüoğlu, “ Kıymetli yavrumuzun tüm ihtiyaçlarını giderecek ve sağlıklı bir şekilde taburcu olması için imkanlarımızı seferber edeceğiz" dedi.

Eğitimi boyunca destek olacağız

Şu an için önceliklerinin öğrencilerinin bir an önce sağlığına kavuşması olduğunu dile getiren Hacımuftüoğlu, “ Öğrencimizin yakınları ile de görüştüm. Çok üzücü bir durum, hayatını kaybeden aile fertlerine Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum. Kızımız için elimizden gelen tüm desteği sağlayacağız. Atatürk Üniversitesine kayıt yaptırması durumunda 4 yıl boyunca barınma, burs gibi tüm ihtiyaçlarını karşılayacağız. Üniversitemizde eğitim gören tüm yavrularımız bizlere emanettir” ifadelerini kullandı.   

Manolya Bulut-Pusula Gazetesi

Erzurum Haberleri

Otokoç 2. El Erzurum'da