Sabancı'yı çifte şampiyonluğa taşıdı

Eski milli güreşçi ve güreş hakemi Metin Kırmacı’nın çalıştırdığı öğrenciler futsalda Sabancı Ortaokulu’na çifte şampiyonluk kazandırdı. Kırmacı’nın başarılı performansı dikkatlerden kaçmadı.

Gazete Güncel- O ata sporumuz güreşte Erzurum ve Türkiye’ye başarılar kazandırmış eski bir milli güreşçi… Metin Kırmacı Sabancı Ortaokulu Beden Eğitimi Öğretmeni, 10 yılı aşkın süredir. Sabancı Ortaokulu, hem kızlarda hem de erkeklerde futsal maçlarına damga vuruyor. Eski milli güreşçi olmasına rağmen Beden Eğitimi Öğretmeni olarak görev yaptığı Sabancı Ortaokulu’na futbolda ve futsalda önemli başarılar kazandıran bir eğitimci. Kırmacı, son olarak Küçük kızlarda ve erkeklerde Erzurum şampiyonluğu sevinci yaşattı.

O bir güreşçi ama futsalda takımlarını şampiyon yaptı

Sabancı ortaokulunda görev yapan  Beden Eğitimi  Öğretmeni Eski Milli Güreşçi ve Milli Güreş hakemi Futsal Branşında hem Yıldızlar kategorisi hem de Küçükler kategorisinde Kız ve Erkek takımlarıyla 10 yıldır damgasını vuruyor. Kırmacı yönetimindeki Sabancı Ortaokulu geçtiğimiz günlerde hem küçük kızlarda hem de erkeklerde şampiyonluk kürsüsüne çıktı. Eski milli güreşçi ve güreş hakemi Kırmacı’nın futbol ve futsal antrenörü olarak okuluna yaşattığı şampiyonluklar kamuoyunun dikkatlerinden kaçmadı.

İçinde ukte kaldı

Başarılı eğitimci Kırmacı, 10 yılı aşkın süredir Sabancı Ortaokulu’na sporda önemli başarılar kazandırmasına rağmen, eski bir güreşçi olarak, güreş branşında şampiyon sporcu çıkaramamasının da içinde ukte kaldığını söyledi.

Kırmacı, “Sabancı ortaokulunda görev yapıyorum. Asıl branşım Güreş  ama güreş dalında sporcu çıkaramamanın burukluğunu yaşıyorum” diyerek,  ileriki yıllarda Sabancı Ortaokulu’ndan Güreş dalında Avrupa Dünya ve olimpiyat şampiyonu olabilecek sporcuların tespit edilip doğru ellere teslim edilmesi gibi bir hedefinin olduğunu ifade etti.

Sabancı Ortaokulu ailesine müteşekkirim

Kırmacı, “Futsal branşında tüm yüreklerini ortaya koyarak mücadele eden Kız ve Erkek takımımızdaki bütün sporcularımı canı gönülden tebrik ediyorum. Bizlere yapmış olduğumuz çalışmalarımızda desteklerini eksik etmeyen öğrenci velilerimiz, Beden Eğitimi öğretmeni arkadaşlarım ve okul idarecilerimize çok teşekkür ediyorum” dedi.

Hem kızlarda hem erkeklerde Şampiyon Sabancı

Aziziye Spor Salonu’nda 17 okulun katılımı ile başlayan Okul Sporları Futsal Küçük Erkekler İl Birinciliği heyecanı,  sona erdi. Erkeklerde final karşılaşmasında Aşkale İnkılap Ortaokulu ile Sabancı Ortaokulu karşı karşıya geldi. Rakibin 2-1 mağlup eden Sabancı Ortaokulu şampiyonluk kupasını havaya kaldırdı.

Kızların Finalinde  Sabancı Ortaokulu ile Mustafa Kemal Ortaokulu karşı karşıya geldi. Kıyasıya mücadelenin sonunda  Sabancı Ortaokulu, rakibi karşısında maçı 1-0 kazanarak şampiyonluk ipini göğüsledi.

Sabancı Ortaokulu Beden Eğitimi ve Spor Öğretmeni Metin Kırmacı’nın çalıştırdığı öğrencileri büyük bir coşku yaşadı.

Nurullah PALA/PUSULA Gazetesi

Spor Haberleri

Sergen Yalçın'ın yeni adresini duyurdular!
Tortumspor son düzlükte
Hakan Kutlu: 'Ayaklarımızı yere sağlam basmamız gerekiyor'
Bodrum FK’nın derdi eksikler