Tanal: Erzurum modelinden neden Şanlıurfa mahrum?

CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Erzurum Canlı Hayvan Pazarı’nı paylaştı ve “Şanlıurfa için hazır örnek duruyor. Gelsinler, Erzurum Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı modelini olduğu gibi kopyalasınlar” ifadelerini kullandı.

Gazete Güncel- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal, Kurban Bayramı’nın yaklaştığı bu günlerde Erzurum’daki canlı hayvan pazarını paylaşarak, söz konusu projesinin Şanlıurfa’da neden olmadığını sordu

 Sosyal medyada bir paylaşım yapan Tanal, “Şanlıurfa’daki ruhsatsız, kaçak, ilkel canlı hayvan pazarlarına bakınca, Erzurum Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı’nın, modern yapısıyla ön plana çıktığını görüyoruz.

Erzurum Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı’nda deyim yerindeyse yok yok…

Kurbanlıkların getirildiği söz konusu hayvan pazarında misafirhane var. Yemekhane var. Market var. Cami var. Sosyal tesisler var. Çay ocakları var. Kafeterya var.

Otopark alanları var. Zabıta, güvenlik tedbirleri alınıyor. Yem deposu, su deposu, çoban evi, ahırlar var” dedi.

MEZAT SALONLARI VAR

Şanlıurfa Canlı Hayvan Pazarı’nda olmayan ancak Erzurum’da olanları sıralayan Tanal, “Açık ve kapalı alanlarda hayvan bağlama padokları var. Bankacılık hizmeti sunuluyor. Para çekme/yatırma ATM’leri var. Mezat salonları mevcut. Kantar hizmeti var. Mobil mezbahaneler var.

Engelli tuvaleti var. Çöpler düzenli toplanıyor. Temizlik yapılıyor. Sulama aracıyla aralıklarla etraf sulanıyor” ifadelerini kullandı.

ŞANLIURFA İÇİN HAZIR ÖRNEK DURUYOR

Erzurum’daki modelin Şanlıurfa için örnek olduğunu vurgulayan Tanal, şunları ifade etti: “Padok alanında yer bulamayan çiftçilerin getirdikleri hayvanları için ise tankerlerle ve çeşmelerle sulama hizmeti veriliyor.

Hayvan pazarına yönelik Erzurum merkezden ulaşım hizmeti sunuluyor.

Peki, Şanlıurfa’ya neden üvey evlat muamelesi yapılıyor?

Şanlıurfa’daki sözde hayvan pazarlarını düşününce kahrolmamak elde değil!

Şanlıurfa için hazır örnek duruyor.

Gelsinler, Erzurum Doğu Anadolu Canlı Hayvan Pazarı modelini olduğu gibi kopyalasınlar.”

urfapusula.com/

Erzurum Haberleri

Çifte Minareli Medrese akustiği ile büyüledi