Tortum bir başladı, pir başladı : 1-0

Erzurum’un BAL ligi temsilcisi Tortumspor, ligin ilk maçında evinde konuk ettiği Gümüşhanespor’u 81.dakikada Volkan’ın golüyle 1-0 yenerek lige iyi bir başlangıç yaptı.

Gazete Güncel- Erzurum’u tarihinde ilk defa BAL liginde temsil edecek olan Tortumspor için ilk maçın geçen sezon 3.ligden düşen Gümüşhanespor olması elbette ki zor bir maç olacağını ortaya koyuyordu. Çoğunluğu profesyonellikten amatöre dönen oyunculardan oluşan Gümüşhane’nin ilk maçta Tortum’un karşısında favori olarak gösterilmesi kadar doğal bir şey de yoktu. Ne var ki yeni takviye oyuncular ile kadrosunu güçlendiren yeşil beyazlıların da rakip Gümüşhane diye korkacak, çekinecek değildi. Metin Beyşer’in talebeleri, dün Tortum stadında saat 13.00’de hakemin başlama vuruşuyla artık neyi var, neyi yok, ortaya koyacaktı. Büyük bir taraftar desteğini de alarak maça başlayan Tortum, ilk başlarda kontrollü bir oyunu tercih etti. Rakip takımın baskılı oyunu karşısında paniklemeyen, sadece savunmayı iyi yapmaya çalışan Tortum, bilhassa Gümüşhane’nin sağlı sollu atak ve korner atışları karşısında bunalsa bile devrede soyunma odasına 0-0 girmeyi başardı.

Volkan attı, Tortum kazandı

İrfan Çağrı Baş, Ömer Faruk Topçu ve Öznur Fil hakem üçlüsünün yönettiği karşılaşmaya Ense, M.Lütfü Çınar, İbrahim Polat, Burak Büyüksünnetçi, Hamza Budak, Volkan Bulduk, Ömer Faruk Çorapsız, Doğukan Ekmekçi, Abdullah Kaya, Alperen Bektaş ve kaptan Mehmet Gündüz onbiri ile sahaya çıkan yeşil beyazlılar, bu yarıda daha dikkatli ve stratejik oynarken, ani ataklar ile pozisyon da aradı. Zaman zaman sert geçen maçta, gelişen bir Tortum atağında 81.dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Volkan Bulduk, yerden sert ve düzgün vurdu, meşin yuvarlak ağlar ile buluştu. Golden sonra Gümüşhane’nin atakları sonuç vermedi ve maç ev sahibinin 1-0’lık üstünlüğü ile sona erdi. Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğiter, Pasinler belediye Başkanı Ünsal Sertoğlu, Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, Tortum Kaymakamı Fatih Bayram, kulüp Başkanı Cüneyt Kishalı, soyunma odasına gider oyuncuları tebrik etti.

Vedat REFAYELİ/PUSULA GAZETESİ

Spor Haberleri

Galatasaray'da Icardi krizi!
Tortumspor havaya girdi
Ümit Özat canlı yayında çok sinirlendi!
Türkiye penaltılarda şampiyon
Erzurumspor FK izne çıktı