Tortumspor günleri başlıyor

6 Ekim’de Gümüşhanespor ile ligin ilk maçında evinde karşılaşacak olan yeşil beyazlı takımda şimdi konuşma değil, iş zamanı. Artık bu sezon BAL liginde Erzurum’u temsil edecek olan Tortumspor’da herkes susacak, futbolcular konuşacak.

Gazete Güncel- Bugüne kadar hep amatör futbol sahnesinde olan, tarihinde ilk defa şehir takımlarının yeraldığı BAL liginde mücadele edecek olan Tortumspor’da sona gelindi. Yaptığı yeni transferler ile bir önceki kadrosunu takviye eden, güçlendiren yeşil beyazlı Tortum ekibi, artık ilk lig maçı için gün saymaya başladı. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, üzerine düşeni yaptı, iç saha maçlarını oynayacağı stadı hazır hale getirdi.

Sadece kendi seyircisi için değil, rakip takım için de 60 kişilik portatif tribün monte edildi, soyunma odaları yapıldı, sentetik sahanın çizgileri, skorbord yapımı gerçekleşti. Geçtiğimiz sezon gerek iç saha ve gerekse dış saha maçlarının bir çoğuna giden ilçe kaymakamı Fatih Bayram’ın da yakın takibinde olan kulüpte, Belediye Başkanı Muammer Yiğiter de eksiklikler konusunda üzerlerine düşen ne görev varsa yerine getiriyor, kulüp yöneticileri gibi özellikle teknik heyet ve oyuncuların bir dediğini iki etmiyor. Eski bir sporcu olan, babası hocaların hocası rahmetli Necati Kishalı’nın izinde giden genç kulüp Başkanı Cüneyt Kishalı ile yönetimi, yaklaşan lig öncesi teknik heyet ve oyuncularının yanından bir an olsun ayrılmıyor.

İdeal on bir aranıyor

Teknik direktör Metin Beyşer ise, artık son düzlüğe gelindiği için Gümüşhane maçında çıkaracağı ilk onbiri oluşturmakla meşgul olurken, ekibiyle beraber bu ilk zorlu maçtan yüzlerinin akıyla bir sonuçla ayrılmanın peşindeler. Bir yandan kamp yaparken bir yandan da artık kendi sahasında çift kale maçları yaparak sezon hazırlıklarını devam ettiren teknik heyet, oluşturdukları karma takımlarda performansı en iyi oyuncuları belirlemekle meşgul oluyor. Oyuncular da bu önemli arenada yer almak, formayı kapabilmek için canhıraş çalışıyor.. Kaleci antrenörü, Erzurumspor’un eski kalecilerinden Fatih Ay da, kalecileri Enes Eren,  Emre Alp ,  Enes Hurşit ve  Serhat Beşik’i özel olarak çalıştırıyor ve çok güvendiği bu genç file bekçilerine sonuna kadar inanıyor. 6 Ekim tarihi geldiğinde artık herkes susacak, futbolcular konuşacak ve tüm Tortum halkı başta olmak üzere Erzurum’da herkes yeşil beyazlı ekibin başarılı bir sezon geçirmesi için hep destek, tam destek veriyor..

Ali Kaya/ Pusula

Spor Haberleri

Erzurumspor FK: Özgür yedek kulübesinin müdavimi oldu
Erzurumspor FK: Dadaşta işler kızıştı!
Erzurumlunun Yumlu sevgisi
Kasımpaşa'nın penaltısı sonrası Okan Buruk hakemi bu sözlerle tehdit etti!