Tosuncuk'un 88 bin yıl hapsi istendi bunu duyan vatandaş 'tahliye yakın' dedi

Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın'ın 88 bin yıl hapsi istense de yurttaşların adalete karşı güveni kalmadı. Sosyal medyada yurttaşlar, Aydın'ın tahliye edileceğini söyledi.

Gazete Güncel- AKP iktidarında yurttaşların adalete güveni kalmadığı Çiftlik Bank davası ile bir kez daha ayyuka çıktı. FETÖ'nün kumpas davalarının yaşandığı AKP iktidarında masum insanlar yıllarca yargılanıp hapse atıldı. FETÖ'cüler köşe bucak kaçsa da Türkiye'de adalete inanç hala sağlanamadı.

210

Özellikle son dönemde Dilan-Engin Polat çiftinin ve Candan kardeşlerin serbest bırakılması yargıya güveni sarstı.

310

26 suç kaydı bulunan bir şahsın Polis Şeyda Yılmaz'ı şehit etmesi ile de onlarca suç kaydı olan şahısların nasıl sokakta olduğu sorusu gündeme geldi.

410

Yurttaşlar, ardı ardına adalete güveni sarsan haberleri alırken Çiftlik Bank dolandırıcılığı ile gündeme gelen Tosuncuk'un adı ile bilinen Mehmet Aydın'ın 88 bin yıl hapsi istendi.

510

Yurttaşlar, durumla dalga geçti. Tosuncuk'un ne zaman tahliye edileceği soruldu.

610

Vatandaşın adalete güvensizliği, sosyal medyadaki yorumlarda görüldü.

710

Halktv.com.tr'nin 'Tosuncuk'un 88 Bin yıl hapsi istendi' haberine gelen yorumlarda bu konu ile ilgili bir fire bile olmadı.

810

İstisnasız tüm yorumlarda herkes Tosuncuk'un tahliye edileceğini söyledi.

910

Yurttaş, yorumlarıyla Türkiye'deki adalet sistemine duyulan güveni ortaya koydu.

1010

ÇİFTLİK BANK DAVASINDA NELER OLMUŞTU?

İlk kuruluşunda çevirim içi oyun olarak hizmet veren Çiftlik Bank daha sonra yüzbinlerce kullanıcısı olan bir yatırım haline dönüştü. Yatırdıkları paralar ile çeşitli hayvanlar satın alan ve düzenli ziyaretler ile gerçek para kazandırmayı vaad eden Çiftlik Bank, kullanıcılar tarafından popüler hale geldi.

Yatırdıklarını paranın daha fazlasını alma umuduyla para yatıran 77 bin 843 kişi yatırdıklarını parayı bile geri alamayınca dolandırıldığını anladı. Sermaye Piyasası Kurulu’nun raporuna göre 77 bin 843 kişiden 511 milyon TL toplandı. 62 bin 877 kişiye 393 .3 milyon TL ödeme yapıldı. Kalan para ise Kıbrıs’a ve Çiftlik Bank CEO’su Mehmet Aydın ile eşinin hesabına aktarıldı.

Tosuncuk lakabı ile kamuoyunda bilienen Mehmet Aydın gittiği Brezilya'dan Türkiye'ye iade edilmiş, Fatih Aydın ise Uruguay'da yakalanıp Türkiye'ye getirilmişti. "Çiftlik Bank" soruşturmasında toplamda 4 bin 582 kişiyi dolandırmaktan dolayı Aydın kardeşler için on binlerce yıl hapis cezası isteniyor.

HalkTV

Asayiş Haberleri

Bir suç makinesi daha!
Polis katili Yunus Emre Geçti 'Piton 82' grubu üyesi çıktı!