TÜSEB Genel Sekreteri Prof. Dr. Hasan Türkez, ilk açılışını yaptı

TÜSEB Genel Sekreteri Prof. Dr. Hasan Türkez, biyoteknoloji ilaç üretimine katkı sağlayacak olan CinnaGen İlaç’ın Çerkezköy Üretim Tesisi’nin açılış törenine katıldı.

Erzurum Güncel- TÜSEB Genel Sekreteri Prof. Dr. Hasan Türkez, biyoteknoloji ilaç üretimine katkı sağlayacak olan CinnaGen İlaç’ın Çerkezköy Üretim Tesisi’nin açılış törenine katıldı.

Açılış töreninde konuşan Türkez; “Bu tesis özelinde gerçekleştirilecek her türlü üretim faaliyetinin Türkiye’nin teknolojik ilaç üssü olması yolunda değerli katkılar sağlayacağına inanıyoruz” dedi.

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın, “en önemli stratejik hedefimiz” olarak nitelendirdiği ilaç, aşı ve tıbbi cihazda yerlileşme ve millileşme vizyonu doğrultusunda, Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) olarak dışa bağımlılığın bulunduğu ilaç, cihaz ve aşı konularında etkin ve kalıcı çözümler üretmeyi hedeflediklerini de belirten Türkez; “Bu amaçla ilk adım olarak ‘Bireysel ve Dönüşümsel Tıp’ alanında uygulamalı projeler için 8 Temmuz 2019 tarihinde çağrıya çıkacağız. Yine çok yakın dönemler içerisinde gerekli olan diğer alanlarda da proje çağrılarına çıkmayı planlıyoruz” dedi. Türkez, bu projenin, sektör çalışanlarının son teknoloji ile eğitim almalarına da katkıda bulunulacağına dikkat çekti.

Bu konuda, içinde bulunduğumuz hafta başında İrlanda ve İsveç’te uluslararası eğitim kurumları ile iş birlikleri oluşturduklarını belirten Türkez şunları kaydetti: “Bu konuda sizlerin katılımınızı, desteğinizi ve gerekli yönlendirmeleri bekliyoruz. Ayrıca, 27-29 Ekim 2019 tarihlerinde ise ana teması Biyoteknoloji olacak olan VI. Türk Tıp Dünyası Kurultayı’nı gerçekleştireceğiz. Sektör temsilcileri olarak sizleri dinlemeye, sizlerden gelen önerileri değerlendirmeye, sizlerle birlikte iş birlikleri kurmaya her zaman açığız. Bu vesile ile Çerkezköy Üretim Tesisinin sektör ve ülkemiz için tekrar hayırlı olmasını dilerim.”

Eğitim Haberleri

Ortaokul öğrencileri "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye haykırdı
AÜ'de “NANOTEKNOLOJİ, NANOTIP VE OMİKS” KONUŞULDU