Vali Çiftçi, saklı güzelliklere dikkat çekti

Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Erzurum Macera Offroad ekibi tarafından “Yaza Veda, Kışa Hoş Geldin” sloganıyla düzenlenen, nefes kesen bir etkinliğe katıldı.

Gazete Güncel- Erzurum Valisi Mustafa Çiftçi, Narman Kaymakamı Aziz Oğuz Alemdaroğlu, Erzurum Gençlik Spor İl Müdürü Levent Çakmur, Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Yer ile diğer davetlilerin katıldığı program; Narman ilçesinin saklı doğa güzelliklerinden birisi olan Karagöl'de yapıldı.

Erzurum Ejder Off-Road Doğa Sporları Kulübü sporcularının araçlarıyla destek verdiği program, Erzurum Havuzbaşı Kent Meydanı'ndan başlayarak zorlu yolları off-road araçları vasıtasıyla aştıktan sonra ulaştıkları Karagöl'de sonlandı.

 

“Doğal güzelliklerini turizme kazandıracağız”

 

Karagöl'ün saklı bir güzellik olduğunu ve çok fazla tanındığını, bilindiğini düşünmediğini ifade eden Vali Mustafa Çiftçi, bu bölgelerin çok bakir alanlar olduğunu söyledi.

 

Karagöl gibi Erzurum'un değişik yerlerinde, değişik coğrafyalarında saklı güzelliklerin çok fazla olduğuna dikkat çeken Vali Çiftçi, “Geçenlerde İspir Yedigöller'e gittik. Orası da yedi tane gölün bulunduğu ve Rize sınırında, çok fazla keşfedilmemiş, görülmemiş bir yer. İlimizde bu tür yerlerin sayısı oldukça fazla. Buraların daha çok tanınması, bilinmesi ve turizme açılması gerekir. Bu bölge ile ilgili bir fizibilite çalışması hazırlatacağız.  Dolayısıyla doğa ve macera tutkunları için bence çok uygun bir destinasyon. Bu vesileyle de bütün kamp severleri, doğaseverleri, maceraseverleri Erzurum'a davet ediyorum. Off-road ekipleri, orman yollarından geçmek suretiyle burada güzel etkinlikler düzenleyebilir, buraya karavanlarla beraber gelinebilir, kamp kurulabilir. Doğa yürüyüşleri yapılabilir. Erzurum altı ayı kış olan, beş ayı ayaz olan, bir ayı da yaz olan bir memleket. Bazen yazın, ne zaman gelip geçtiğini çok fazla da hissedemediğimiz bir ilimiz. İklim değişikliğiyle ve küresel ısınmayla beraber, Erzurum'un değerinin daha da artacağını düşünüyorum. Başka bölgelerde kayak turizminde belki büyüme kaydedilebilir. Ama Erzurum'un bu noktada daha da ileri noktalara gidebileceğini düşünüyorum. Erzurum'un özellikle kış sporları açısından, kayak sporu açısından, sezonun da uzun sürdüğünü göz önünde bulundurarak daha fazla etkinlikler yapılabilmesi için gayretlerimizi arttıracağız. Büyükşehir Belediye Başkanımızla, Gençlik ve Spor İl Müdürümüzle, Milletvekillerimizle aralık ayı içerisinde Brüksel'e gideceğiz. Biz aynı zamanda 2025 yılında Ekonomik İşbirliği Teşkilatı tarafından Turizm Başkenti ilan edilmiş olsak da aynı zamanda Kış Sporları Başkenti de ilan edildik ve bu amaçla Brüksel'de olacağız.

 

Narman Karagöl nerede?

 

Karagöl; Narman'ın Otlutepe ve Koyunören köyleri sınırında bulunuyor. İçerisinde yüzen ada olan büyük bir göl ve yanında birkaç göl ile birlikte doğaseverlere yaban hayatının tadını veren bölge aynı zamanda tam bir görsel şölen sunuyor. Erzurum'a 115 km, Narman ilçesine 14 km uzaklıkta bulunan göl; Otlutepe yaylasına da 2 km mesafede yer alıyor.

Erzurum Haberleri

Coğrafi işarette Erzurum Türkiye 3'üncüsü oldu