Vali Çiftçi: "Tarihin öznesi biziz"

Erzurum Valiliği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yıl dönümü münasebetiyle Dedeman Palandöken Ski Lodge Otel’de kabul töreni düzenlendi.

Gazete Güncel- Erzurum Valiliği tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 102. Yıl dönümü münasebetiyle Dedeman Palandöken Ski Lodge Otel’de kabul töreni düzenlendi. Programa Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Erzurum Milletvekili Mehmet Emin Öz, 9. Kolordu Komutanı Tümgeneral Tuncay Altuğ , Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’in yanı sıra, mülki ve askeri erkan ile akademisyenler, STK temsilcileri, şehit ve gazi yakınları ve iş insanları katıldı. 

Vali Mustafa Çiftçi, törende yaptığı konuşmada , “Milletimiz bu zaferle tarihin öznesi olduğunu bir kez daha ispat etmiş, esaret kefenini tarihin çöplüğüne göndermiştir. Bizlere düşen görev ise  30 Ağustos  ve İstiklal Savaşı ruhunu canlı  tutmak ve devletimizi daha güçlü yarınlara taşımak için gayret göstermektir” dedi.

Cumhuriyetin ikinci asrında ülkemizi, milletimizi daha güçlü yarınlara ilerletmeliyiz diyen Vali Çiftçi konuşmasını şöyle sürdürdü: "Vatan sevgisinin imandan olduğunu, vatanını en çok sevenin görevini en iyi yapan olduğunu hatırlamalıyız. Biz beraber oldukça, yüreklerimiz aynı attıkça geçmişte olduğu gibi kimse sırtımızı yere getiremeyecektir. Zor bir coğrafyada yaşadığımızın bilincindeyiz. Geçmişte bu topraklarda nice medeniyetler kuruldu, nice devletler yıkılıp gitti. Bu toprakalra sahip olmanın bedelini aziz şehitlerimiz canlarıyla, kanlarıyla ödediler. Kahraman gazileirmiz hayatlarını ortaya koydular."

Cihat İncesu/ Pusula

Erzurum Haberleri

REKTÖR HACIMÜFTÜOĞLU’NDAN TÜMGENERAL ALTUĞ’A HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ
Vali Çiftçi: "Gaziler bize gurur dolu bir tarih emanet etti"