Yüz felci tedavisi nasıl olur?

Yüz felci kış aylarının en çok korkutan hastalıkları arasında yer alıyor.

Erzurum Güncel- Peki yüz felcine karşı hangi önlemler alınması gerekiyor? Yüz felci yaşayan kişilerin nelere dikkat etmesi gerekiyor? Konuyla ilgili bilgi veren Prof. Dr. Yaşar Kütükçü, yüz felci ile ilgili bilinmesi gerekenleri anlattı.

Pek çok hastalığa davetiye çıkaran soğuk ve rüzgarlı havalar yüz felcini de tetikliyor. Kış mevsiminde atkı ve şapka kullanımına dikkat çeken uzmanlar, rüzgarlı ve soğuk havalarda ıslak saçla dışarı çıkılmaması gerektiğini söylüyor.

Kış mevsimi ve soğuk havalar birçok hastalığı da beraberinde getiriyor. Soğuk ve rüzgârlı havanın yüz felcini tetikleyebileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Yaşar Kütükçü, “Kış mevsiminde dışarı çıkarken atkı ve şapka takılmalı, ıslak ve nemli saçla dışarı çıkılmamalı” açıklamasında bulundu.

Yüz felcinin soğuk ve rüzgâra maruz kaldıktan sonra çoğu zaman kulak arkasında bir ağrıyı takip ederek ortaya çıktığını belirten Prof. Dr. Yaşar Kütükçü, “Birkaç gün içinde bulgular giderek ilerler.

Yüzün mimik hareketleri istendiği gibi yapılamaz, göz kapakları kapanamaz, dudak kenarı düşer ve alın da kırıştırılamaz. En çarpıcı bulgu hastanın yüz felci tarafındaki göz kapağını kapatamaması ve aralık kalmasıdır” dedi.

Yüzün mimik hareketlerinin istendiği gibi yapılamaması ve göz kapağının kapatılamaması bulgularının yüz felci tanısı için yeterli olduğunu söyleyen Nöroloji Bölümü Direktörü Prof. Dr. Yaşar Kütükçü, “Herhangi bir his kaybı yoktur. Bazı hastalarda tat duyusunda azalma, seslere karşı aşırı hassasiyet oluşabilir.

Eğitim Haberleri

Ortaokul öğrencileri "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diye haykırdı