Erzurum Güncel- Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un, “15 Şubat’ta okulların açılması ile ilgili ilke kararı var” sözlerinin ardından gözler, eğitimde ikinci dönem takvimine çevrildi. Bakanlığın 15 Şubat’ta başlaması öngörülen ikinci dönem için iki senaryo üzerinde yoğunlaştığı öğrenildi.15 Şubat’a ilişkin nihai kararın 8 Şubat sonrasında açıklanacağı, önceliğin 8'inci ve 12’nci sınıf öğrencilerine verilmesi görüşünün ağırlık kazandığı bildirildi.
Birgün gazetesinden Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre 25 Ocak’ta başlayacak yarıyıl tatilinin ardından 15 Şubat’ta yüz yüze eğitime geçmeyi planlayan MEB’in son kararı 8 Şubat haftasında verileceği belirtildi. MEB kaynaklarından edinilen bilgiye göre, yüz yüze eğitimde uygulanması planlanan ve uzun süredir üzerinde düşünülen senaryoların sayısı ikiye kadar düşürüldü.
Covid-19 vaka sayılarının, “Beklenilen seviyede” olması halinde okulların açılması düşünülürken Haziran’da LGS ve YKS’ye girecek 8’inci ve 12’nci sınıf öğrencilerine öncelik verilebileceği bildirildi. Yüz yüze eğitime tüm kademelerde geçilmesi durumunda yaşanacak öğrenci hareketliliğin salgına olumsuz etkisinden çekinen yetkililer, yalnızca 8 ve 12’nci sınıfların yüz yüze eğitime alınması gerektiği görüşünü dile getirdi.
Uzaktan eğitim sürecinde hiç okula gitmeyen kademelere öncelik verilmesi de MEB’in uygulanması olası senaryoları arasında öne çıktı. Bu kapsamda 8'inci ve 12’nci sınıfların dışındaki sınıflar için kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilebileceği öğrenildi. MEB yetkilileri, bu senaryo ile ilgili olarak "Uzaktan eğitim sürecinde hiç okul yüzü görmemiş çocuklar var. Onlara öncelik verip, ilk aşamada onların yüz yüze eğtiime alınmasını sağlayabiliriz" açıklaması yaptı.
TELAFİ MUAMMASI
Uzaktan eğitim ile geçilen ilk dönemin, pratik eğitim gerektiren mesleki ve teknik liselerde öğrenciler için kayıp dönem olmaması için telafi eğitimi yapılması gündeme alındı. 15 Şubat’ta yüz yüze eğitime geçilmesi durumunda bazı okul türlerinde ve bazı sınıflarda müfredatın esnetilebileceği ifade edildi.
Birgün