1. HABERLER

  2. SİYASET

  3. Sinan Ateş davası jet hızıyla sona eriyor.
Sinan Ateş davası jet hızıyla sona eriyor.

Sinan Ateş davası jet hızıyla sona eriyor.

Sinan Ateş davası jet hızıyla sona eriyor. Mahkeme başkanı sanıkların son sözlerini aldı

A+A-

Gazete Güncel- Sinan Ateş cinayeti davasında sona gelindi. Mahkeme başkanı, sanıkların son savunmmalarını aldı. Tetikçi Eray Özyağcı, "Sinan Ateş’i öldürmeye gelmedim" dedi. Özyağcı'yı cinayet yerinden kaçıran motosikleti ile kaçıran Vedat Balkaya ise tahliyesini talep etti. Tutuklu Tolgahan Demirbaş ise "Ben rehin alınmış bir ülkücüyüm" dedi. Mahkeme saat 16.30'da kararını açıklayacak.

Son 2 yıldır Türkiye'nin gündeminde olan Ülkü Ocakları Eski Başkanı Sinan Ateş davasında jet hızıyla sona gelindi. 30 Aralık 2022 günü Çankaya'da öldürülen Sinan Ateş davasının görüldüğü Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen 22 sanıklı davada mahkeme bugünki duruşmada sanıkların son sözlerini aldı.

eray-ozyagci-001.webp
Tetikçi Eray Özyağcı.

TETİKÇİ ÖZYAĞCI: BAŞIMIZA BİR İŞ GELDİ!
Son sözleri sorulan Tetikçi Eray Özyağcı “Tasarlayarak kimseyi öldürmedim. Sinan Ateş’i ayaklarından vurdum. Sinan Ateş’i öldürmeye gelmedim. Türk Devleti’nin bana uygun göreceği her cezayı hak ediyorum ama kamuoyunun yönlendirmesiyle değil. Sinan Ateş keşke ölmeseydi, öldü. Başımıza bir iş geldi” ifadelerini kullandı.

'SAVUNMA YAPMA SON SÖZLERİNİ SÖYLE'
Bu esnada mahkeme başkanı araya girerek “Sana savunma yap demedim. Son söz dedim” diyerek tepki gösterdi.

310275.webpVedat Balkaya.

BALKAYA: TAHLİYEMİ İSTİYORUM
Tetikçi Eray Özyağcı'yı, motosikleti ile olay yerinden kaçıran Vedat Balkaya ise “Eray’ın benimle hiçbir alakası yok, ben alacak verecek meselesi diye gelmiştim. İstemeden yardım etmiş oldum. Tahliyemi talep ediyorum” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2024-10-02-at-15-01-15.jpeg
Tolgahan Demirbaş, soruşturmanın şüphelisi Olcay Kılavuz ile.

DEMİRBAŞ: BEN REHİN ALINMIŞ BİR ÜLKÜCÜYÜM!
Ülkü Ocakları eski birim başkanı Tolgahan Demirbaş ise “Bir camiaya kumpas kuruldu. Ben rehin alınmış bir ülkücüyüm” ifadesini kullandı. Demirbaş devamında “Bu kirli masayı temiz bir dille silin. Kamuoyu, sosyal medya baskısını değil, evrensel hukuk ilkelerinizi baz alın” sözlerini sarfetti.

ÇEP: HAKKIM VARSA HELAL OLSUN!
Cinayet öncesinde gözcülük yapan tutuklu sanık Suat Kurt ise mahkemede tahliyesini talep ederken son sözleri sorulan cinayetin organizatörü sanık Doğukan Çep ise “Anlatacaklarımı anlattım, kimseden emir almadım. Hakkım varsa helal olsun” söyleminde bulundu.

whatsapp-image-2024-10-02-at-15-04-45.jpeg
Zekeriya Asarkaya'nın 12 Eylül sonrası 26 yıl cezaevinde kaldığı anlaşıldı.

MOTOSİKLETİ KAHVEHANENİN ÖNÜNE ÇEKTİRMİŞLER
Olaydan habersiz bir biçimde tetikçilerin evinde kalmasını sağlayan Zekeriya Asarkaya ise son sözlerinde, “Beni bu olaya dahil etmek istediler, madem ben bu işin içindeymişim. Motorlu arkadaşı aldım, kahvehanenin önüne çektim. Cinayetten haberim olsa o motoru oraya mı çektiririm.” ifadelerini kaydetti.

 

Kaynak:halktv.com.tr

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.