Sonbaharı hasta olmadan geçirin
Ekimin son haftasıyla birlikte sonbaharı yarılarken, istatistikler; yetişkinlerin senede 2, okul çağı çocuklarının 3, okul öncesi çocukların ise 6 defa soğuk algınlığına yakalandığını gösteriyor.
Erzurum Güncel- Rusya Ulusal Tıp Araştırmaları Enstitüsü’nde Profesör Boris Blokhin, grip ve soğuk algınlığından kaçınmanın 7 basit yolunu açıkladı:
- Daha fazla hareket: Vücut bağışıklığını güçlendirmek için daha sağlam kaslara, damarlara ve tüm bunların sonucu olarak daha sağlıklı bir kalbe ihtiyaç duyar. Profesör Blokhin, çocukların haftada en az 2 kere, yetişkinlerin ise günde 5 ila 10’ar dakikadan 2 defa egzersize ihtiyacı olduğunu belirtiyor. Atlanmaması gereken bir başka nokta ise, günde 3 ila 5 kilometre arası yürüyüş.
- Açık hava yürüyüşü: Özellikle hava güneşliyse, vücudun kendi imkanlarıyla üretemediği için dışardan sağlamaya mecbur kaldığı D vitaminini almak için açık havaya çıkmak şart. En önemli vitaminlerden D vitamini ve temiz hava, beyne oksijen taşınması açısından büyük önem taşıyor.
- Uyku: Günde en az 7 ila 8 saat uyumaya özen gösterilmeli.
- İyi beslenme: En az ikisinin sıcak yemekleri de içerdiği 3 öğün yemek yenmeli. “Daha az karbonhidrat; daha fazla lif, sebze ve meyve” mottosu unutulmamalı.
- Stressiz yaşam: Günü saat saat planlayıp, yapılan programdan ayrılmamak stresi önemli oranda azaltacaktır. Böylelikle programlar arası çakışmalar yaşamayacak, acele etmek zorunda kalınmayacak. Evden çıkmadan derin bir nefes alın ve programdan ayrılmayın!
- Sıcak duşu bırakın: Dışarıda daha az üşümek için en pratik yollardan biri de sıcak duşun derecesini giderek düşürmek. İlk seferde soğuk suyla duş almak biraz zorlayacaktır ancak yavaş yavaş derece düşürülebilir, ılık suyla duşa önce kollar ve bacaklarla başlayarak alışılabilir.
- Pamuklu kumaş: Vücut ısısını korumayı yün giysilere ve pamuklu kumaşlara bırakın. Polyester ve akrilik, ne cildin nefes almasına izin verir ne de vücut ısısını korumaya.
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.