Tarikatçıları birbirine düşüren mülklerin değeri dudak uçuklattı
Menzil tarikatında lider Saki Elhüseyni ile kardeşleri Mübarek ve Fettah Elhüseyni arasındaki miras kavgası, tarikat içinde üç gruba ayrılmaya yol açtı.
Gazete Güncel- İstanbul ve Sakarya’da protestolar düzenlenirken, sosyal medyada tehdit içerikli paylaşımlar yapıldı. Anlaşmazlığın, değeri 51 milyar TL’ye ulaşan taşınmazlar nedeniyle çıktığı öğrenildi.
Menzil tarikatında mevcut lider Saki Elhüseyni ile kardeşleri Mübarek ve Fettah Elhüseyni arasındaki miras kavgası, tarikatın içindeki bölünmeyi derinleştirdi.
Saki Elhüseyni’nin destekçileri "Serhendi grubu", Mübarek Elhüseyni’yi destekleyen "Gucdevan grubu" ve Fettah Elhüseyni’ne bağlı "Semerkand grubu" arasında gerilim tırmandı.
Sosyal medyada küfürlü ve silahlı tehditlerin yer aldığı paylaşımlar dikkat çekti.
TARİKATÇILAR "ANAYASAL HAKLARINI" KULLANIP PROTESTO ETTİLER...
Semerkand Vakfı’nın Adana ve Antalya’daki Serhendi Vakfı’na ait binalar için kira talep etmesi ve İstanbul’daki Semerkand Külliyesi’nin tadilat gerekçesiyle kapatılması, Serhendi grubunun İstanbul ve Sakarya’da protestolar düzenlemesine yol açtı.
Buna karşılık Semerkand ve Gucdevan gruplarının sosyal medya hesaplarında, Serhendi grubuna yönelik sert ifadeler içeren paylaşımlar yapıldığı görüldü.
İddiaya göre, Serhendi grubuna bağlı kişiler, köyde rakip grupların destekçilerini tehdit ederken, sosyal medyada silahlı fotoğraflar paylaşıp “Sultanımızın yolundan dönmeyiz” mesajları yayımladı.
Semerkand grubuna yakın kaynaklar, Saki Elhüseyni’nin köyde kardeşlerine küfürler savurduğunu ve kendisini eleştirenleri açıkça tehdit ettiğini öne sürdü. Saki Elhüseyni’nin “Köyün ortasında senin ağzını yüzünü patlatacağım” ifadelerini sarf ettiği iddia edildi.
JANDARMA MÜDAHALE ETTİ
13 Ocak’ta Adıyaman'ın Menzil köyünde Serhendi ve Semerkand grubu arasında çıkan kavga, jandarma ekipleri tarafından bastırıldı. Jandarma, soruşturma dosyasını Adıyaman Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi ancak dosyanın hâlâ işleme alınmadığı söylendi.
İŞTE BİRBİRİNE BU MÜLKLER İÇİN DÜŞTÜLER
Tarikat içindeki anlaşmazlığın temelinde, kamuoyunda “17 milyar TL” değerinde olduğu belirtilen taşınmazlar bulunuyor.
Semerkand grubuna yakın kaynaklar, bu miktarın yalnızca köydeki bina ve arazilere ait olduğunu, Türkiye genelindeki taşınmazlarla birlikte değerin üç katına çıkabileceğini iddia ediyor. Bu da 51 milyar liraya denk geliyor.
Cumhuriyet'ten Aytunç Ürkmez'in haberine göre; Mirasla ilgili bir dosyanın da Adıyaman Cumhuriyet Savcılığı’nda hazırlandığı ancak henüz işleme konmadığı da iddia edildi.
Kaynak:Cumhuriyet
HABERE YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.