1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Tayak sezonu Yine en erken Palandöken'de açılıyor
Tayak sezonu Yine en erken Palandöken'de açılıyor

Tayak sezonu Yine en erken Palandöken'de açılıyor

Erzurum’da Aralık ayının ilk haftası açılması planlanan kayak sezonu yoğun kar yağışının ardından yarın açılıyor. Palandöken Kayak Merkezi, 80 santimetreyi bulan kar kalınlığı ile yine Türkiye’de en erken kayak sezonunu açan il olacak.

A+A-

Erzurum Güncel- Erzurum’da Aralık ayının ilk haftası açılması planlanan kayak sezonu yoğun kar yağışının ardından yarın açılıyor. Palandöken Kayak Merkezi, 80 santimetreyi bulan kar kalınlığı ile yine Türkiye’de en erken kayak sezonunu açan il olacak.

Erzurum’da son günlerde etkili olan yoğun kar yağışı sonrası kayak merkezlerini yeni sezon heyecanı sardı. Normal şartlarda Aralık ayının ilk haftası açılması planlanan kayak sezonu yarın açılıyor.

Unvanını korudu

Özellikle dün gün boyu etkisini sürdüren kar yağışıyla birlikte Palandöken Kayak Merkezi’nde kar kalınlığı 80 santimetreyi buldu. Yeterli oranda kar yağışının olmaması halinde yapılacak olan suni karlama yöntemi ise kar kalınlığı ve kalitesini artırmak için devreye sokuldu. Liftlerde yapılan teknik bakım ve tadilatlarda da sona gelinirken pist güvenliği ve ilgili personel eğitimi de tamamlandı. Yarın Ejder3200 pistlerinde açılacak olan kayak sezonu Sway Otel pistlerinde 7 Aralık’ta, Polat Otel pistlerinde ise 10 Aralık’ta hizmet vermeye başlayacak. Geçtiğimiz yıl da 15 Aralık’ta en erken sezonu açan kayak merkezi olan Erzurum bu yıl da aynı unvanını koruyacak.

Oteller dolacak

Amatör ve profesyonellere hitap eden 55 adet pistiyle kayak ve snowboard tutkunlarının adresi olan Erzurum Palandöken Kayak Merkezi’ne tüm misafirleri beklediklerini söyleyen Sway Otel Müdürü Ömer Akca, “Yoğun kar yağışı sonrası suni karlamaya gerek duymadan sezonu açabileceğiz. Suni karlama tekniğini kar kalınlığını ve kalitesini artırmak için kullanacağız. Bu yıl Palandöken’de tüm otellerin yüzde 95 doluluk oranıyla hizmet vereceğini öngörüyoruz. Kar bereketiyle geldi, misafirlerimizi de güvenli, konforlu ve adrenalin dolu kış tatili için Erzurum’a bekliyoruz” dedi.

Manolya Bulut/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum