1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Terim: Taktik disiplinden uzak bir Türkiye seyrettik bugün
Terim: Taktik disiplinden uzak bir Türkiye seyrettik bugün

Terim: Taktik disiplinden uzak bir Türkiye seyrettik bugün

A Milli Futbol Takımımızın eski teknik direktörü Fatih Terim, Portekiz'le oynanan ve 3-0'lık skorla kaybedelien EURO 2024 maçının ardından "Ne ofansı ne defansı iyi yapamayan, taktik disiplinden uzak bir Türkiye seyrettik bugün" ifadelerini kullandı.

A+A-

Gazete Güncel- Tecrübeli teknik direktör Fatih Terim,  - Portekiz maçını beIN SPORTS ekranlarında değerlendirdi.

"Taktik disiplinden uzak bir Türkiye seyrettik"

Terim, sözlerine şöyle başladı:

Ne ofansı ne defansı iyi yapamayan, taktik disiplinden uzak bir Türkiye seyrettik. Topa daha çok sahip olan bir Portekiz ve ona karşı savunma yapan Türkiye. Türkiye bu savunmayı yaparken ne bloklar arasını kapatabildi, ne 18 içerisinde adam ve top paylaşımını iyi yapabildi. Daha fazla da gol olabilirdi. Bunu kabul etmek lazım.

"Türkiye istenen performansı yakalayamadı"

Fatih Terim, açıklamalarına şöyle devam etti:

Gürcistan maçındaki galibiyet, gollerin güzelliği hepsi evet ancak orada verdiğimiz pozisyonlar bizi daha dikkatli olmaya davet etmeliydi. Ancak öyle bir dikkat, davet görmedim. 2-0'dan sonra oyun çok rahat geçmeye başladı Portekiz adına. Türkiye'de Kerem ile etkili ataklar geliştirdi. Yenilen gollerin moral ve motivasyon açısından takıma tesir ettiği gerçek. Türkiye istenen performansı yakalayamadı.

"Taktikten ve disiplinden uzaklaşamazsınız"

Taktik ve disiplin açısından maçı değerlendiren Terim, şöyle konuştu:

İkinci yarıda top Portekiz'in ayağından Portekiz istemediği anlar dışında çıkmadı. İstediği gibi oyunu çevirdi. Daha fazla gole ihtiyacı olsa belki de atabilirdi. Defansif olarak hata yapabilirsiniz. Hücumda iyisiniz ancak o da bugün yok. Ne ofansı ne defansı iyi yapamayan bir Türkiye vardı. Yediğimiz üçüncü gol, yenilen ve atılan her gol önemlidir. Taktikten ve disiplinden uzaklaşamazsınız. Üçüncü golde bunu gördük.

"Çekya maçına hemen efektif olarak hazırlanmak gerekir"

Üzülmeye gerek olmadığını söyleyen deneyimli isim, şunları dedi:

Çekya maçına hemen efektif olarak hazırlanmak gerekir. Bekleyip üzülmeye gerek yok. Çok çabuk bu sayfayı kapatıp Çekya maçına hazırlanmamız lazım. Bu maçı gruptan çıkarsak çok çabuk telafi ederiz. Mesele gruptan çıkmak. Türk halkından bir ricam var. Muhakkak ki 11 tartışılır. Sosyal medyayı önleyemezsiniz. Ama hocamıza, tüm kadromuza ve çalışanlarımıza lütfen Çekya maçına en iyi şekilde çıkarmak için gereken moral ve desteği vermeliyiz. Eleştiri turnuvadan sonra yapılır.

"Hocamıza ve takımımıza güveniyoruz"

Milli takıma yardım edilmesi gerektiğini söyleyen Fatih Terim, şu ifadeleri kullandı:

Hocamıza ve takımımıza güveniyoruz. Bu güvenimizi samimi şekilde turnuva bitinceye kadar, kimseyi tek tek suçlamadan destek olmalıyız. İnsanlar kötü günde belli olur. Bizim de kötü günümüz ve şimdi hocamıza, takımımıza yardım etmemiz lazım. Portekiz'e her takım yenilebilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.