1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Tortum’a Yöresel Ürünler Çarşısı açıldı
Tortum’a Yöresel Ürünler Çarşısı açıldı

Tortum’a Yöresel Ürünler Çarşısı açıldı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Tortum Yöresel Ürünler Çarşısı’nın açılışı, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin’in katılımıyla gerçekleşti.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından faaliyete geçirilen Tortum Yöresel Ürünler Çarşısı, törenle açıldı. Açılışa çarşının ortasında çeşmeden akan ve kızılcık şerbetinden yapılan ‘Tortum Kola’ damga vurdu. İçeceğin tadı damaklarda iz bırakırken çarşıdaki yöresel ürünler halk tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Törene Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Tortum Kaymakamı Fatih Bayram, Büyükşehir Başkan Vekili Mehmet Akarsu, AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hasan Aykut, Tortum Belediye Başkanı Muammer Yiğider, Tortumspor Başkanı Cüneyt Kishalı, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

 ‘Hız kesmeden devam ediyor’

Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini vurgulayan AK Parti İl Başkanı İbrahim Küçükoğlu, “31 Mart seçimlerinden sonra da böyle Büyükşehir belediyemizin ve ilçe belediyelerimizin milletimize dokunan hizmetleri var. Bu çalışma da onlardan bir tanesi çiftçimizin, üreticimizin, köylümüzün burada kendi imkanlarıyla ürettiği ürünlerimizi doğal ürünleri böyle birinci elden halkımıza ulaştırmak için bu gibi güzel çalışmalarımız oluyor” ifadelerini kullandı.

‘Önemli bir sorundu’

Bu bölgenin en önemli problemlerinden bir tanesi ürettikleri ürünleri pazarlayabilecek sağlıklı mekanların olmaması olduğunu dile getiren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, “Biz köylerimizden iki kasa meyveyi Erzurum'a göndermek için saatlerce araç beklediğimizin gönderdikten sonra gün içerisinde o meyvenin deforme olduğunu ürettiğimiz ürünleri tanıtamadığımızı kendi çocukluğumdan, gençliğimden iyi biliyorum. Bu güzergah da artık tünelin de yapılmasıyla beraber işlek bir hale gelecek. Bu bölgede yaşayan üreticilerin yöresel ürünleri pazarlayabilecekleri böyle nezih alanlara ihtiyacı vardı. Ben bu bölgedeki yöresel lezzetlerin bölgemizi ziyaret eden yerli turistlere yabancı turistlere hizmet verecek şekilde onların beğenisine sunulacak şekilde pazarlanmasına katkı vermesi amaçlanan bu projeyi gerçekten destekliyorum. Ben bu dönemde Erzurum'un belediyecilik anlamında ciddi bir farkındalık oluşturacak hizmetler alacağını tahmin ediyorum.

Geçtiğimiz dönemde bazı ilçelerimizde hayata geçirdiği yöresel mimariyle giydirme ile özellikle gerçekten çehresini değiştirmiştir. Şimdi bunları da yaygınlaştırırsak belediyecilik anlamında ciddi bir hizmet olmuş olacak. Yöremizin insanlarının ürünlerini pazarlaması açısından onlara ekonomik anlamda ciddi bir katkı olacak. Ama belki hepsinden önemlisi bölgemizin hem kültürel anlamda tanıtımı hem sosyal anlamda tanıtımı açısından çok faydalı bir girişim olacak” ifadelerini kullandı.

Kiloluk domatesler!

Tortum yöresel ürünler çarşısında yetiştirdiği 2 kiloluk domates ile haber olan Mustafa Korkmaz’ın organik ürünlerine ilgi yoğundu. Yetiştirdiği domatesler hakkında konuşan Korkmaz, “Tohumundan her aşamasına kadar ben üretip yetiştiriyorum. Tamamen organik hiçbir zirai ilaç kullanmıyorum. Daha önce de televizyona çıktı domateslerim. Tohumuma çok rağbet var seneye satışını da yapacağım” dedi.

Ali Kaya/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.