1. HABERLER

  2. KÜLTÜR/SANAT//MAĞAZİN

  3. TRT 1 ekranlarında Dadaş rüzgarı: Erzurumlular yarışıyor
TRT 1 ekranlarında Dadaş rüzgarı: Erzurumlular yarışıyor

TRT 1 ekranlarında Dadaş rüzgarı: Erzurumlular yarışıyor

TRT 1'de yayınlanan ‘Sen Türkülerini Söyle’ yarışması yarışmacılarıyla kulakların pasını silmeye devam ediyor. Her dönem iddialı seslerin yarıştığı yarışmaya bu dönem Erzurumlu Işılay Cansu Akkurt, Hakim Doğan ve Ceyhun Can performanslarıyla damga vuruyor

A+A-

Gazete Güncel- Her Perşembe merakla beklenen TRT 1’in ‘Sen Türkülerini Söyle’ yarışması yeni sezonuyla göz dolduruyor. Turgay Başyayla’nın sunumu, Öykü Gürman, Emre Yücelen, Aysun Gültekin ve Özhan Eren’in jüri üyeliğini yaptığı yarışmada birbirinden iddialı 16 ses kıyasıya yarışıyor. İddialı seslerin boy gösterdiği yarışmaya bu sezon Erzurumlu Işılay Cansu Akkurt, Hakim Doğan ve Ceyhun Can sesleriyle damga vurdular.

Erzurumlu Işılay Cansu Akkurt, sesiyle dikkat çeken isimler arasında yer alırken yarışmada boy gösteren Hakim Doğan ise tıpkı diğerleri gibi sesiyle oldukça etkileyen bir başka dadaş. Erzurum merkez Taşlıgüney köyünden olan Doğan, son performansında seslendirdiği Pir Sultan Abdal’ın yazdığı ve Ali Ekber Çiçek’in bestelediği Gurbet Elde Bir Hal Geldi Başıma türküsüyle dinleyenleri adeta mest etti.

Yarışmanın parlayan bir diğer ismi ise, Şenkaya’nın Yürekli köyünden Ceyhun Can oldu. Sesiyle adeta büyüleyen yarışmacı için ‘İlk sezonda nasıl elendin, bu kadar güzel bir sesi nasıl kaybettik” gibi ifadeler kullanan jüri üyeleri, Ceyhun Can'ın performansını çok beğendiklerini belirtti.

Şeyma TAHİR/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.