1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. TTB'den 'ölümleri durdurun' grafiği: Her kesimden insan anlasın diye
TTB'den 'ölümleri durdurun' grafiği: Her kesimden insan anlasın diye

TTB'den 'ölümleri durdurun' grafiği: Her kesimden insan anlasın diye

Türk Tabipleri Birliği, 1 Mart'tan 18 Nisan'a kadar olan iki haftalık zaman dilimindeki ölüm oranlarını gösteren grafiği paylaştı. Grafikle birlikte yapılan açıklamada ise zorunlu üretim dışında tüm çarkların acilen durdurulması gerektiği, yoksa ölüm oran

A+A-

Erzurum Güncel- Türk Tabipleri Birliği, 1 Mart'tan 18 Nisan'a kadar olan iki haftalık zaman dilimindeki ölüm oranlarını gösteren grafiği paylaştı. Grafikle birlikte yapılan açıklamada ise zorunlu üretim dışında tüm çarkların acilen durdurulması gerektiği, yoksa ölüm oranlarının düşürülemeyeceği vurgulandı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 1 Mart'ta 'Yeni Kademeli Normalleşme' kararlarını açıkladı. Tüm yurtta şehirler risk oranına göre 4 renkle boyandı. Haftalık olarak renkli haritanın açıklanacağı söylendi ve 2 hafta renkli harita paylaşıldıktan sonra paylaşılan haritalarda renklere yer verilmedi. Fakat 'Yeni Kademeli Normalleşme' sonrası uygulanan önlemler işe yaramadı ve Türkiye haritası komple turuncu ve kırmızıya boyandı. 13 Nisan'da düzenlenen Bakanlar Toplantısı'ndan sonra kısmi kapanma ile ilgili alınan kararları açıkladı. İçişleri Bakanlığı ise 81 ilin valiliğine genelge göndererek kısmi kapanma şartlarını ve denetimlerin nasıl yapılacağını bildirdi. 14 gün uygulanacak olan bu tedbirlerin vaka sayılarını düşürmemesi durumunda ise ülke genelinde daha sıkı yaptırımların uygulanacağını açıkladı. Türk Tabipleri Birliği ise son paylaştığı grafikte artık çarkların durdurulması gerektiğini açıkladı. İşte TTB'nin ölüm oranlarını gösteren grafiği ve açıklamalarının detayları...

DERHAL ÇARKLARI DURDURUN

Kademeli normalleşmeye geçilen 1 Mart'tan bugüne ölümlerde 4,7 kat artış yaşandığına dikkat çeken Türk Tabipleri Birliği, "Bu grafiği tersine çevirmek mümkün: Ekonomik destekle toplu çalışma (fabrika, atölye vb.) ve iş alanlarını (AVM, vb.) kapatın, zorunlu üretim dışında çarkları durdurun, ölümler dursun" çağrısı yaptı.

ttb-grafik.jpg

Türk Tabipleri Birliği (TTB), günlük koronavirüs tablosunda 318 kişinin hayatını kaybetmesiyle acı rekorun yaşanması ve haftalık vaka sayılarındaki dikkat çeken artışların ardından önemli uyarılarda bulundu.

 ÖLÜMLER 4,7 KAT ARTTI

Kademeli normalleşmeye geçilen 1 Mart’tan bugüne ölüm sayılarını gösteren grafiği paylaşan TTB, “Resmi rakamlarla dahi 1 Mart’tan bugüne ölümler 4,7 kat artıp 69’dan 318’e çıktı. Bu grafiği tersine çevirmek mümkün: Ekonomik destekle toplu çalışma (fabrika, atölye vb.) ve iş alanlarını (AVM, vb.) kapatın, zorunlu üretim dışında çarkları durdurun, ölümler dursun” çağrısında bulundu.

kismi-kapanma.jpg

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI'DAN SON DAKİKA KISMİ KAPANMA AÇIKLAMASI

18 Nisan pazar günü İçişleri Bakanlığı'ndan denetimlerle ilgili son dakika açıklaması yaptı

İçişleri Bakanlığı, kısmi kapanma sürecinde koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimlerini yoğunlaştırdı. Bu kapsamda 17 Nisan günü tüm il ve ilçelerde “Yoğunlaştırılmış Dinamik Denetim” uygulayarak, başta sokağa çıkma ve şehirlerarası seyahat kısıtlamasına yönelik alınan tedbirler olmak üzere işyerleri, konaklama tesisleri, toplu ulaşım araçları ve özel araçlarda denetim gerçekleşti. 

100.146 personelden oluşan, 25.269 ekibin görev aldığı gün boyu gerçekleştirilen denetimlerde; 141 bin 611 iş yeri, 5 bin 510 konaklama tesisi, 14 bin 941 toplu ulaşım aracı ve 139 bin 695 özel araç kontrol edildi.  

Denetimlerde 3.787 kişinin sokağa çıkma kısıtlaması muafiyetini kötüye kullandığı, 206 kişinin HES kodu veya seyahat izin belgesi olmaksızın seyahat ettiği, 62 konaklama tesisinin Güvenli Turizm Sertifikası olmadığı, 15 konaklama tesisinin sahte rezervasyon veya canlı müzik yayını yaptığı, 105 işyerinin faaliyetine ara verildiği halde açık olduğu, 204 işyerinin açılış-kapanış saatlerine uymadığı, 236 işyerinin salgınla mücadeledeki diğer tedbirlere uymadığı, 29 fırın veya ekmek üretimi yapılan işyerinin tedbirlere uymadığı, 5.252 kişinin tedbirlere aykırı davrandığı tespit edildi.

Toplam 524 işyeri/işletmenin tedbirlere uyulması konusunda uyarıldığı denetimlerde; 6.871 işletme/işyeri ve kişiye idari işlem uygulandı. Tedbirlere aykırı davranan iş yerleri/işletmeler ve kişiler hakkında toplam 476 suç duyurusunda bulunuldu, 8 iş yerine kapatma cezası uygulandı ve 137 araç faaliyetten men edildi.

Karar

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.