1. HABERLER

  2. SPOR

  3. Üç Dadaş, İtalya'da fırtına gibi esti
Üç Dadaş, İtalya'da fırtına gibi esti

Üç Dadaş, İtalya'da fırtına gibi esti

Erzurum TOHM Sporcularından Dilek Koçak, 800 metrede tarih yazarak kürsünün ilk basamağına çıktı. Mevlüt Aras adından övgüyle söz ettirdi. Ömer Faruk Bozdağ ise bronz madalya kazandı.

A+A-

Gazete Güncel- İtalya’nın Milano kentinde  19 Haziran 2024 tarihinde gerçekleşen Meeting Internazionale Citta di Nembro yarışlarına katılan Dilek Koçak, Mevlüt Aras, ve Ömer Faruk Bozdağ büyük bir başarı elde ettiler. TAF İl Temsilcisi Fesih Doğan ve Menajer Hakan Çeçen yönetimindeki TOHM atletleri İtalya’da fırtına gibi eserek adlarından övgü ile söz ettirdiler.

 

Dilek Koçak’dan tarihi depar

 

800 metrede koşan Milli atlet  Dilek Koçak, yarışı 1.59.94 ile tamamlayarak 2 dakikanın altında koşan ilk Türk kadın sporcu oldu. Aynı zamanda Erzurum TOHM Sporcusu olan Dilek Koçak, 800 metreyi 1.59.94 süre ile tamamlamasıyla birlikte 2012 yılından beri Merve Aydın’a ait olan büyükler 800 metre Türkiye rekorunu kırarak yarışmada birincilik kürsüsüne çıktı.

 

Bozdağ gümüş madalyayı boynunda taktı

 

Milano’da yapılan Meeting Internazionale Citta di Nembro’da 800 metre erkekler kategorisinde yarışan Ömer Faruk Bozdağ, 1.46.63'lük derecesiyle listede üçüncü olurken, bronz madalyayı boynuna taktı. Mevlüt Aras ise 1.49.92 ile seride üçüncü oldu.

 

Çakmur: Başarı tesadüf değil

 

Erzurum Gençlik ve Spor İl Müdürü Levent Çakmur, “Uzun ve çok emek isteyen bu yolda fedekarlığı ve istikrarıyla yıllardır katlanarak devam eden gelişimin tesadüf değil bilgi ve çalışma azmi olduğunu herkese kanıtlayan başta  İl Temsilcimiz ve Antrenörümüz Fesih Doğan hocamıza,sporcularımıza ve tüm Erzurum Atletizm ailesine teşekkür ediyor ,her şeyin en güzeline layık olan ve tüm başarılarına alın teri dışında hiç bir şeyi bulaştırmayan bu tertemiz birlikteliğe daha nice nice şampiyonluklar diliyoruz” diye konuştu.

 

Nurullah PALA/PUSULA Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.