1. HABERLER

  2. GÜNCEL MEDYA

  3. Ustalara onur plaketi
Ustalara onur plaketi

Ustalara onur plaketi

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi tarafından aralarında gazetemiz yazarı Talat Uzunyaylalı ile Kadir Sabuncuoğlu’nun bulunduğu gazete, radyo, sinema, reklam ve halkla ilişkiler dallarında 50 yılını dolduran iletişim ustalarına "Onur Günü" ödülü.

A+A-

Erzurum Güncel- Ankara Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi Mezunları Vakfı (İLEV) ile Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) tarafından aralarında gazetemiz yazarı Talat Uzunyaylalı ile Kadir Sabuncuoğlu’nun bulunduğu gazete, radyo, sinema, reklam ve halkla ilişkiler dallarında 50 yılını dolduran iletişim ustalarına "Onur Günü" ödülü verildi.

Gazetecilik mesleğinde 50 yılını dolduran iletişim ustalarına ödül verildi. Ankara Üniversitesi Cebeci Yerleşkesi'ndeki Mahmut Tali Öngören Sinema Salonu'nda düzenlenen "Meslekte 50 Yıl Onur Günü"nde iletişim alanının ustaları buluştu.

İletişim Fakültesi (İLEF) Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Keskin, , 2005'ten itibaren yapılan "Meslekte 50 Yıl Onur Günü" etkinliğini önemli bulduklarının altını çizerek, "Ustalarımızı, onların yakınlarını, hocalarımızı, atölyelerde emek veren öğrencilerimizi, bir arada buluşturmak ve onlarla birlikte bu anı paylaşmak bizim için paha biçilmezdir. Sizlere mesleği sevdirdiğiniz, deneyimlerinizden faydalandırdığınız, bizlere öncülük ederek, cesaret verdiğiniz için teşekkür ediyoruz." diye konuştu.

İLEV Yönetim Kurulu Başkanı Ali İnandım ise Kovid-19 ile "asrın felaketi" olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremlerde meslek açısından iyi bir sınav verilmediğini söyleyerek, yalanla gerçeğin, doğruyla yanlışın ayrımlarının silikleştiğine vurgu yaptı.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi kurucusu ve Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş ise şunları söyledi: “İletişim Fakültesi’nin kurucularından biri ve 20 yıldır bu özel etkinliğin bir parçası olarak, sizlerle bir araya gelmekten onur duyuyoruz. Gazeteciler Cemiyeti dün olduğu gibi yarın da bu iş birliğini sürdürmeye devam edecektir”.

Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Albülrezak Altun, şu değerlendirmelerde bulundu: “Ustalarımızı öğrencilerimizle tanıştırmaktan dolayı büyük bir onur duyuyoruz. Burası Türkiye’de dört yıllık iletişim eğitimi veren ilk kurum. İki sene sonra 60’ıncı yılımızı dolduracağız. Başlangıcından bu yana bu etkinliği Gazeteciler Cemiyeti ile berber gerçekleştiriyoruz. Çünkü Gazeteciler Cemiyeti bu okulun kuruluşunda önemli bir misyon üstlenmişti, okulun bugünlere gelmesinde de her zaman destek gösterdi.”

Ustalara onur plaketi
Ödül töreni

Öğretim görevlilerince atölyelerde eğitim gören öğrencilere, "Öğrenci Emek Ödülü" verilmesinin ardından öğrenciler de mesleğinde 50 yılını dolduran ustalara "Onur Günü Ödülü" takdim edildi. Törende Erzurumlu  gazeteciler de ödül alanlar arasındaydı. Gazetemiz yazarı Talat Uzunyaylalı ile Kadir Sabuncuoğlu’na da ödül verildi.

Ödüle layık görülen usta iletişimciler

"Ahmet Tan, Ali Nazif Arda, Ali Üçtepe, Barbaros Öner, Bedir Seferoğlu, Cengiz Karakaşoğlu, Coşkun Kartal, Çetin Çiğdem, Demet Kayıran, Ender Ertekin, Ender Yoldar, Fahri Tanır, Fatih Arslan, Gürbüz Salman, Hüseyin Akça, Hüseyin Taşkın, İsmail Çoruh, İsmail Yücel Turan, Kadir Sabuncuoğlu, Kahraman Mustafa Kırcalı, Kandemir Alpan, Mahmut Köse, Mazhar Eylem Şimşek, Mehmet Bülent Esmer, Mehmet Fırat Arısoy, Mehmet Yaman, Mustafa Bağdiken, Mustafa Kemal Önder, Namık Kasapbaşoğlu, Necdet Şimşek, Nejat Toprak, Nurettin Şafak, Onur Hacı Bekir Sani, Sebahattin Alpdoğan, Sermet İpekçioğlu, Sevim Babayiğit, Talat Uzunyaylalı, Taner Dedeoğlu, Teoman Ergün, Turgut Koloğlugil, Yakup Söğüt, Yılmaz Çamdalı, Yusuf Turan ve Zekai Durmuş."

İLEV'den Meslekte 50. Yılını Dolduran Gazetecilere Ödül
Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Mahmut Tali Öngören Sinema Salonu’nda düzenlenen ödül törenine, İLEV Başkanı Ali İnandım, Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi (İLEF) Dekanı Prof. Dr. Abdülrezak Altun, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Fatih Keskin ve Gazeteciler Cemiyeti Başkan Vekili Savaş Kıratlı katıldı.
Tören sonrası; Gazeteciler Cemiyeti Lokali’nde resepsiyon düzenlendi

PUSULA

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.