1. HABERLER

  2. EĞİTİM

  3. ‘Uyum'da ilk zil 2 Eylül'de çalıyor... Yeni eğitim dönemi 9 Eylül'de başlıyor
‘Uyum'da ilk zil 2 Eylül'de çalıyor... Yeni eğitim dönemi 9 Eylül'de başlıyor

‘Uyum'da ilk zil 2 Eylül'de çalıyor... Yeni eğitim dönemi 9 Eylül'de başlıyor

‘Uyum Haftası' kapsamında 2024-2025 Eğitim Öğretim Dönemi'nin ilk zili 2 Eylül Pazartesi günü çalacak. Yeni eğitim döneminde Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'yle hazırlanan bir dizi uygulama da hayata geçirilecek...

A+A-

Gazete Güncel- Yaz tatili bitiyor 2024-2025 Eğitim Öğretim Dönemi'nin ilk zili 2 Eylül Pazartesi günü 1'inci sınıf öğrencileri ve anaokullarındaki minikler için çalacak. 'Uyum Haftası'nın ardından milyonlarca öğrenci 9 Eylül'de dersbaşı yapacak. Ayrıca Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli çerçevesinde yeni dönemde öğrencileri, öğretmenleri ve okul yönetimlerini bir dizi yenilik bekliyor. 'Köklerden Geleceğe' sloganıyla hazırlanan yeni Maarif Modeli müfredatı bu yıl ilk olarak 1, 5 ve 9'uncu sınıf öğrencileri için uygulanacak. 'Erdem- Değer-Eylem' mottosuyla hazırlanan yeni model kapsamında ön planda tutulan idareci ve öğretmenlere temel ilkeler ve uygulama stratejileri hakkında eğitimler verilecek.

MÜFREDAT YENİLENDİ

Bu yıl ilk kez okulla tanışacak olan 1'inci sınıf öğrencileri ve anaokullarındaki minikler 2 Eylül'de sınıfları dolduracak. Uyum haftası kapsamında küçük öğrencilerin okula alışması, eğitim sürecine motive olmaları hedefleniyor. Ayrıca hafta boyunca anne ve babalarla da sürecin kolay atlatılması için çeşitli görüşmeler yapılıyor.

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli bu yıl ilk kez uygulamaya alınacak. Birçok düzenlemeyle çıkan müfredatta Din Öğretimi Genel Müdürlüğünce güncellenen yeni seçmeli ders programları da yer alacak.

SINAVLAR HAZİRANDA YAPILACAK

Yeni eğitim öğretim yılında sınav takvimi tam olarak açıklanmadı. Ancak Liselere Geçiş Sınavı'nın (LGS) tarihi 1 Haziran 2025'te yapılacağı öngörülüyor. Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) kapsamında yapılan Temel Yeterlilik Sınavı (TYT) ve Alan Yeterlilik Sınavı'nın (AYT) ise 14-15 Haziran tarihinde yapılması bekleniyor.

"ŞEFKAT, MERHAMET VATANSEVERLİK"

Yeni müfredat hakkında konuşan Millî Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Çocuklarımızın ülkeye, devlete, bayrağa canı pahasına sahip çıkacak şekilde yetişmesi için müfredatın içerisine bu değerleri koyduk. Ne bunlar? Şefkat, merhamet, vatanseverlik, ülke sevgisi ve millet sevgisi" dedi.

İLK TATİL 11 KASIM'DA

2024-2025 eğitim öğretim yılına ilişkin MEB tarafından yayınlanan takvim ise şöyle: Birinci dönem, 9 Eylül 2024 Pazartesi başlayacak ve ilk ara tatil 11-15 Kasım'da. Yarıyıl tatili ise 20 Ocak 2025 Pazartesi başlayacak ve 31 Ocak 2025 Cuma sona erecek. İkinci dönemin ara tatili ise 31 Mart - 4 Nisan 2025 tarihleri arasında yapılacak. Yeni eğitim dönemi 20 Haziran 2025'te tamamlanacak.

ÇEVRECİ OKULLARA "YEŞİL BAYRAK"

Bakanlık, bu yılından itibaren okulların enerji verimliliğini artırmak, kaynakları verimli kullanmak, çevreci okullar geliştirmek, okulların gereksiz enerji tüketimini azaltmak amacıyla yapılan çalışmaları 'yeşil bayrak'la tescil edecek. Ayrıca okullarda su tasarrufu, atık yönetimi, çevre bilinci ile ilgili eğitimler verilecek, okul bahçelerinin daha çevreci görünüme kavuşması için çaba gösterilecek.

Akşam Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.