1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Van ayağa kalktı: Erzurum uyumaya devam ediyor
Van ayağa kalktı: Erzurum uyumaya devam ediyor

Van ayağa kalktı: Erzurum uyumaya devam ediyor

Van'da uçuş sefer sayılarının artırılması için Van Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde kitlesel yürüyüş ve basın açıklaması yapıldı. Ayrı sorunu yaşayan Erzurum'da başta ETSO olmak üzere hiçbir STK'nın sesi çıkmıyor.

A+A-

Gazete Güncel- Van Ticaret ve Sanayi Odası, kentin hava ulaşımında yaşadığı sorunların gündeme getirilmesi ve çözümü talebiyle kitlesel yürüyüş organize etti. Erzurum'da ki STK'lar ise uyumayı sürdürüyor. 

 

Van Ticaret ve Sanayi Odası önünde başlayan yürüyüş, İskele ve Cumhuriyet caddelerinden devam ederek kent meydanında son buldu.

 

 

Burada basın açıklaması yapan VANTSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, “Türkiye’nin en eski hava meydanlarından bir tanesi olan Ferit Melen Havalimanı ne yazık ki gerekli ilgiyi ve sefer sayılarını görememektedir. İlimiz; 1 milyon 120 bini aşkın nüfusuyla en kalabalık 19’uncu kenttir. Hinterlandında bulunan 5 milyon nüfusa hizmet veren şehrimiz, bölgenin çekim merkezidir. Kendi vatandaşlarımızın yanı sıra İran ve Irak’tan ilimize gelen vatandaşlar, Ülkemizin batı illerine gitmek için havayolu ulaşımını tercih etmektedir. Bu sorunun bir an önce çözülmesi için başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere tüm ilgili ve yetkili kuruluşların desteğini bekliyoruz” dedi.  

 

 

 

ERZURUM’DA SİYASİLER VE STK’LARDAN SES ÇIKMIYOR!

 

Sefer sayısı ve bilet fiyatlarıyla ilgili yıllardır mağduriyet yaşayan Erzurum’da da sorunun çözümü için başta siyasiler olmak üzere sivil toplum kuruluşlarından ses çıkmıyor. Kentin en önemli STK’sı olan Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası başta olmak üzere diğer tüm STK’lar konuyla ilgili adım atmıyor. HABER MERKEZİ

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum