1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Yavi Katliamı'nın üzerinden 31 yıl geçti
Yavi Katliamı'nın üzerinden 31 yıl geçti

Yavi Katliamı'nın üzerinden 31 yıl geçti

Terör örgütü PKK, en kanlı katliamlarından birini Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Yavi köyünde yaptı. Gözü dönmüş hainler, 33 sivili topladıkları kahvehanede şehit etti. 31 yıl geçen katliamda yakınlarını kaybeden Yavililerin acısı hala taze.

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum'un Çat ilçesine bağlı Yavi Mahallesi'nde terör örgütü PKK mensuplarının 5'i çocuk 33 kişiyi kurşuna dizerek yaptığı katliamın izleri aradan geçen 31 yıla rağmen hafızalardan silinmedi. Terör örgütünün gerçek yüzüne tanıklık eden Yavi halkı, aradan geçen 31 yıla rağmen bu katliamı bir gün olsun unutmadı ve halen ilk günkü gibi o acıyı yüreklerinde hissediyor.

Çat ilçesine 17 kilometre uzaklıktaki Yavi Mahallesi, 25 Ekim 1993'te gasp ettikleri kamyonetle gelen PKK'lı teröristlerin en vahşi sivil katliamlarından birini yaşadı. Mahalle kahvehanesinde o gece haberleri seyretmek için toplananlar ile dışarıdan çevirdikleri genç ve çocukları, uzun namlulu silahlarla yaylım ateşine tutan teröristler, bu katliamda 5'i çocuk 33 kişiyi şehit etti, çok sayıda kişi yaralandı.

 

Terör örgütünün gerçek yüzüne tanıklık eden Yavi halkı, aradan geçen 28 yıla rağmen bir gün bile unutmadıkları katliamı ve yaşadıkları acıyı ilk günkü gibi yüreklerinde hissediyor.

Ayşe Nur ERDOĞDU Ayşe Nur ERDOĞDU/ Sabah

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.