1. HABERLER

  2. GENEL

  3. Yeni zamda iki rakam öne çıkıyor: En düşük emekli maaşı için gözler Beştepe'de!
Yeni zamda iki rakam öne çıkıyor: En düşük emekli maaşı için gözler Beştepe'de!

Yeni zamda iki rakam öne çıkıyor: En düşük emekli maaşı için gözler Beştepe'de!

Emeklilerin gözü kulağı bugün Ankara'da olacak. Hükümet emekli maaş zammı gündemiyle Beştepe'de bir araya gelecek.

A+A-

Erzurum Güncel- En düşük emekli maaşı için 12 bin ve 12 bin 500 TL rakamları konuşuluyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in de yer alacağı toplantıdan çıkacak kritik karar için geri sayım başladı.

Halihazırda 3,6 milyon kişinin aldığı 10 bin TL'lik en düşük emekli maaşı için harekete geçildi. Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla emeklilerin maaş zammı oranı yüzde 24,73 olarak belirlenmişti. Ancak 1,8 milyona yakın kişinin kök maaşı 10 bin TL'nin altında kalmaya devam etti. Yeni en düşük emekli maaşı için harekete geçildi.

1

AK PARTİ'DEN EMEKLİ MAAŞ ZAMMI AÇIKLAMASI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik geçtiğimiz günlerde emekli maaş zammı konusuyla ilgili yaptığı açıklamada “Üzerinde çalışılıyor. Çalışma devam ediyor. Karar verilmiş değil. Şu zamana yetişir mi diye bir değerlendirme yapmamız söz konusu değil. OVP’nin korunması esas olmak üzere toplumumuzun her kesiminin yanında olmaya devam edeceğiz” demişti.

iStock-658910856

BEŞTEPE'DE KRİTİK MAAŞ ZAMMI TOPLANTISI

Bugün gözler emekli maaşı düzenlemesi için Beştepe'de olacak. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler dün yaptığı açıklamada en düşük emekli maaşlarının iyileştirilmesi ile ilgili bir toplantı yapılacağını bildirmişti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ve AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş emekli maaşlarına zam için bugün bir araya gelecek.Toplantı bugün saat 15.30'da başlayacak.

iStock-1380658748

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI İÇİN KONUŞULAN RAKAMLAR

En düşük emekli maaşı üzerinden yapılan çalışmalar sürerken yeni rakamın 12 bin TL veya 12 bin 500 TL olabileceği gündeme geldi. Bugünkü toplantıyla beraber alınacak kararın TBMM'de görüşülmeye devam eden torba yasaya eklenmesi veya ayrı bir teklif olarak sunulacağı belirtildi.

iStock-1457185956

Öte yandan seyyanen zammın mümkün olmadığı belirtildi. En düşük emekli maaşında belirli bir rakamın ve asgari ücret seviyesine çıkarılmasının mümkün olmadığı ifade edildi.

ksdşasd

AK Partili kaynakların en düşük emekli maaşı düzenlemesini 17 Temmuz'a dek yetiştirmek istediği, ayrıca teklifin en geç önümüzdeki hafta yasalaşabileceği öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.