1. HABERLER

  2. YAŞAM

  3. Yüzde 8,93'lük zam cepte!
Yüzde 8,93'lük zam cepte!

Yüzde 8,93'lük zam cepte!

Yüzde 8,93'lük zam cepte! Yeni emekli maaşlarını 'Hükümet cömert olmaz' diye hesapladı... SSK veya Bağ-Kur emekli 2025 maaşı kaç TL olacak?

A+A-

Gazete Güncel- Enflasyon rakamları açıklandı, emekli maaş zamları yeniden hesaplandı. Milyonlarca kişi "Emekli maaşları ne kadar olacak? Emekli maaşına yüzde kaç zam gelecek? 2025 en düşük mekli maaşı kaç TL?" sorularına yanıt ararken; 3 aylık verilere göre gelecek zam oranı netleşti. "Bugün itibariyle emekli maaşları kaç TL oldu?" sorusu yanıt bulurken, Ocak ayı itibariyle SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zamlı maaşlarını hesaplayan SGK Başuzmanı İsa Karakaş, en düşük emekli maaşını da açıkladı.

Emekli maaşları ne kadar olacak? Emekli maaşına yüzde kaç zam gelecek? 2025 en düşük emekli maaşı kaç TL? Milyonlarca vatandaş bu sorulara yanıt ararken; TÜİK'in açıkladığı 3 aylık enflasyon rakamlarının ardından hesaplar yeniden yapıldı, gözler gelecek 3 aylık veriye çevrildi. Ekim, kasım ve aralık aylarına ilişkin enflasyon verileri sonrası 2025 emekli maaşlarına yapılacak zam oranın netleşmesi beklenirken; "Bugün itibariyle emekli maaşları kaç TL oldu?" sorusunun yanıt belli oldu. Uzman isim gelecek verilere de dayanarak Ocak ayı itibariyle SSK ve Bağ-kur emeklilerinin zamlı maaşlarını hesaplarken; en düşük emekli maaşını da açıkladı.

 

Milyonlarca emekli 2025 zamlı emekli maaşları için şimdiden geri sayıma başladı. Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığı sebebiyle ay sonunu zor getiren emeklilerin gözü gelecek 3 aydaki  enflasyon verilerine kilitlenmiş durumda.

Emekli zammını ilgilendiren enflasyon verileri TÜİK tarafından açıklandı. Son açıklanan rakamlara göre enflasyon; 2024 yılı Eylül ayında bir önceki aya göre %2,97, bir önceki yılın aralık ayına göre %35,86, bir önceki yılın aynı ayına göre %49,38 ve on iki aylık ortalamalara göre %63,47 olarak gerçekleşti.

İkinci altı aylık enflasyon farkı şimiden %8,93 olarak hesaplanırken, emekli maaş zammı için geriye ekim, kasım ve aralık aylarına ilişkin enflasyon verileri kaldı.

BUGÜN İTİBARIYLA EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

 BUGÜN İTİBARIYLA EMEKLİ MAAŞLARI NE KADAR OLDU?

SGK Başuzmanı İsa Karakaş, Türkiye Gazetesi'ndeki bugünkü yazısında SSK ve Bağ-Kur emeklisinin maaşının en az %8,93 oranında zamlanacağını belirtirken, "Bugün itibariyle emekli maaşları ne kadar oldu?" sorusuna yanıt verdi.

Karakaş'ın yaptığı hesaba göre; kök maaşı 15.200 TL olan SSK veya Bağ-Kur emeklisinin eylül ayı enflasyon verisi ile refah payı verilmezse dahi bugün itibarıyla maaşı en az 16 bin 558 TL’ye yükseldi.

 

Yine kök maaşı 11.365 TL olan bir emeklinin aynı şekilde eylül ayı enflasyon verisi ile refah payı verilmezse dahi bugün itibarıyla 12 bin 379 TL maaşa hak kazanmaktadır.

OCAK AYINDA MAAŞLAR NE KADAR ARTACAK?

OCAK AYINDA MAAŞLAR NE KADAR ARTACAK?

Eylül ayı enflasyon rakamlarının beklentilerin üzerinde geldiğini dikkat çeken Karakaş, yıllık enflasyonun %43’ün altında gelmeyeceğini söyledi.

"EMEKLİYE ZAM EN ÇOK YÜZDE 15 OLUR"

Karakaş, refah payı hariç SSK ve Bağ-Kur emeklilerine en çok %15 civarında zam yapılmasını beklediğini belirtti.

 

Buna göre; ocak ayında maaşı 12.360 TL olan bir Bağ-Kur emeklisinin eline 14.214 TL geçmesi; maaşı 17.980 TL olan bir SSK emeklisinin ise maaşının 20.677 TL’ye yükselmesi kuvvetle muhtemel hâle geldi.

"HÜKÜMET CÖMERT DAVRANMAYACAKTIR"

Sıkı para politikasını uygulamalarının devam ettiğini belirten Karakaş "Yapılacak güncellemelerde hükûmetin refah payı ya da devlet desteği konusunda cömert davranmayacağı aşikârdır" dedi.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL OLACAK?

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI KAÇ TL OLACAK?

Uzman isim, kök maaşı düşük olan emeklilerin taban aylıklarının en fazla 15 bin TL seviyesine çekilmesini beklediğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.