Çomaklı’nın başarısı
Erzurum, Atatürk Üniversitesi eliyle bir destan yazıyor…
Türkiye’nin en köklü ve en etkin üniversitelerinden biri olan Atatürk Üniversitesi gerek Açık Öğretim’de gerekse örgün öğretimde elde ettiği başarılarla ülke çapında gıpta ile izleniyor.
İşte o çarpıcı gerçek: Toplam mezun sayısı: 558.204…Toplam mezun kız öğrenci sayısı: 303.044…Kayıtlı öğrenci sayısı: 548.189…
Rektörlükte ikinci dönemi olan Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesi’ni gerek yurtiçinde gerekse uluslararası arenada en iyi biçimde temsil etmek ve üniversitenin saygınlığına saygınlık kazandırmak için olağanüstü bir çaba harcıyor.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ DEVLERLE YARIŞIYOR
Ekim 2021 itibariyle Açık Öğretim hariç kayıtlı öğrenci sayısı: 62.879
Bu yıl kayıt yaptıran öğrenci sayısı: 135.761
Bu yıl kayıt yaptıran öğrenci sayısı (Açık Öğretim hariç): 14.238
Uluslararası Öğrenci Sayısı (88 Ülkeden): 5738.
Rektör Prof.Dr. Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesi’nde bir yanda bilimsel çalışmaları destekleyip özendirirken diğer yandan da üniversitenin büyümesi ve bölge için can simidi olması için çabalayıp duruyor. Atatürk Üniversitesi’nin potansiyeli ve mevcudiyeti nedir diye merak ediyorsanız alın size işte son tablo:
23 Fakülte
8 Enstitü
13 Meslek Yüksekokulu
1 Yüksekokul
1 Konservatuvar
45 Araştırma ve Uygulama Merkezi
Akademik Personel Sayısı: 2 Bin 687.
Rektör Ömer Çomaklı’nın en iddialı olduğu alanlardan biri de “Yeni Nesil Üniversite” projesi…
Teknolojiye, bilime ve giderek büyüyen soysal medya dünyasına karşı Atatürk Üniversitesi’nin yarıştan düşmemesi için çok ciddi bir emek sarfeden Ömer Çomaklı, onlarca üniversiteden önce “Yeni Nesil Üniversite Projesi’ni hayata geçirdi. İşte kısa bir tespit:
65 YILLIK BİR TARİH
“Fikre ve bilgiye ulaşmayı hedef edinen, etik değerleri gözeten ve idealleri olan çağdaş nesiler yetiştirmek üzere 1957 yılında kapılarını dünyaya açan ve bu yıl itibariyle de 65. yaşını kutlamaya hazırlanan Atatürk Üniversitesi, başarı hikâyesi yazmaya devam ediyor.
Uluslararası standartlardaki eğitim programları, güçlü akademik kadrosu ve donanımlı altyapısı ile bilim dünyasına örnek olacak araştırmalara ve çalışmalara imza atan Atatürk Üniversitesi “Hayatın Hizmetinde Hep İleriye” misyonuyla çalışmalarını sürdürüyor.”
ÇOMAKLI HOCA, ALKIŞI HAK EDİYOR DA AMA NİYE?
Bu ülke vaktiyle öyle büyük acılar yaşadı ve en başta üniversiteleri olmak üzere öyle utanç sahnelerine tanıklık etti ki anlatması bile bir züldür… Bereket versin ki, AK Parti ile birlikte nice çirkinlikler ve insan onurunu rencide eden rezil uygulamalar artık tarih oldu. Bu gerçeği görmezden gelmek bi hakkı inkardır. Pekii Ömer Hoca’nın bu sürece katkısı ne oldu? O katkı şu oldu: Rektör Ömer Çomaklı, Atatürk Üniversitesi’nde görev yapan tüm öğretim üyelerine, özgürce düşünme, özgürce düşündüklerini dile getirme ve şucu bucu olmasına bakmadan tüm bilim insanlarına imkan sağlamak…
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ NASIL BİR ÜNİVERSİTE?
Türkiye’nin en güzel kampüslerinden birine ev sahipliği yapan Atatürk Üniversitesi, 6.5 milyon m2’lik açık, 1 milyon m2 ise kapalı alana sahip. Kampüste gündelik yaşama dair her türlü ihtiyacın karşılanabileceği alışveriş merkezleri, banka şubeleri, kafeteryalar, oyun alanları, sinema salonları, sağlık ve spor merkezleri ile yürüyüş alanları ve kampüsün tamamını kapsayan bisiklet yolu bulunuyor.
Atatürk Üniversite hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı; alanında uzman akademisyen kadrosu, eğitim ve araştırma imkânları ile ilklerin üniversitesi olmayı başardıklarını belirterek ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktora programlarında, teorik ve pratik anlamda donanımlı öğrenciler yetiştirdiklerinin de altını çizdi.
Atatürk Üniversitesinin gelecek vizyonu, dünyaya bakışı ve uluslararası niteliğini sayesinde en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldığına değinen Rektör Çomaklı, bilimsel literatürdeki son gelişmeleri yakından takip ederek öğrencilere aktaran ve dünya standartlarında yükseköğretim imkânı sağlayan bir eğitim yuvası olduklarını söyledi.
YAZIYA YORUM KAT
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.