1. HABERLER

  2. ERZURUM

  3. Erzurum Çarşı Pazar'ın kapanış programı
Erzurum Çarşı Pazar'ın kapanış programı

Erzurum Çarşı Pazar'ın kapanış programı

Erzurum Sabancı Ortaokulu öğrencileri Türkçe derslerinde yürüttükleri "Erzurum Çarşı Pazar Projesi" ile yaşadıkları şehri her yönüyle tanıyarak birbirinden değerli etkinliklere imza attılar. Öğrencilerin 9 ay boyunca yürüttüğü projenin kapanış programı

A+A-

Gazete Güncel- Erzurum Sabancı Ortaokulu öğrencileri ders kapsamında yürüttükleri “Erzurum Çarşı Pazar” projesinin kapanış programını gerçekleştirdi. 2023-2024 eğitim ve öğretim yılı boyunca şehir, kültür ve medeniyet üçgeninde, öğrenciler şehrin hikayesine kulak verdi. 9 aylık süre zarfında öğrendiklerini paylaştıkları programa çok sayıda veli, öğretmen ve öğrenci katıldı.

Erzurum kültürüyle ilgili pek çok etkinliğin yapıldığı projenin kapanış programında öğrenciler, çeşitli gösteriler ve müzik dinletileri hazırlayıp sundu.  

9 aylık emek

9 ay boyunca şehir, kültür, medeniyet üçgeninde Erzurum’un gizli hikayelerine kulak veren öğrencilerin, öğrendiklerini anlattığı etkinlikte konuşma yapan Türkçe Öğretmeni Emine Behiye Polat Kütük, “Yıl sonunda 16 tarihi kültür merkezi tanımış oldular” dedi.

Kütük, “Bizler bu projede şehir, kültür, medeniyet üçgeninde çocuklara farkındalık kazanmayı amaçladık. Ülkemizin neresinden olursak olalım şu an için havasını teneffüs edip suyunu içtiğimiz şehrimizin tarihini, kültürünü, musikisini yani onu Erzurum yapan milli ve manevi tarafları, gizli kalmış yönlerini gözler önüne sermeyi amaçladık” dedi.

Melek Ahıskalı/ Pusula

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.